På ett eller annet tidspunkt må du ta ansvar for Frps dårlige politikk, Engeli Johansen.

I åtte år har Høyre og Frp styrt på Stortinget. Det har ikke Nordmøre kommet særlig godt ut av. Samferdsel er ett eksempel. Ikke bare har Frp knapt bygget en meter statlig vei på Nordmøre, men år for år har de økt fergeprisene både direkte på alle riksveisamband og indirekte gjennom å underfinansiere fylkeskommunene (Møre og Romsdal må nå bruke 150 millioner kroner mer på ferge, enn det Frp vil betale for – hvert år! Det betyr at skoler og veier i fylket må nedprioriteres for å dekke opp for Frp sin sentraliseringspolitikk).

Jeg skjønner at disse enkle faktum kan føles ubehagelige for Engeli Johansen. Så jeg forstår behovet for å ta sterke ord i bruk. Men på ett tidspunkt må vel også Engeli Johansen slutte å skylde på andre og ta ansvaret for Frps dårlige politikk.

Vi i Arbeiderpartiet satte halverte fergepriser på dagsorden nasjonalt, noe som var helt nødvendig etter åtte år med prisøkninger fra Høyre og Frp på Stortinget. Og vi ser fram til å gjennomføre dette hvis vi får tillit nå i høst.

Les også

Arbeiderpartiet må utfordres på fergeløftet

Les også

– Snakk om skyte seg selv i foten, Kjølmoen!

Les også

Arbeiderpartiet vil halvere fergetakstene