Gå til sidens hovedinnhold

Halsa – uten politi når det gjelder

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg skriver i fortvilelse. Som innbygger i gamle Halsa kommune har ting gått fra vondt til verre. Her forleden fikk jeg meg en real oppvekker, opplevelsen sitter fremdeles ferskt i minnet og jeg sitter igjen skremt. Faktisk livredd.

I et festlig lag med mye latter og sang, snudde stemningen brått da en overstadig beruset person gikk amok. Gjenstander fløy i luften, og personen tok bilen fatt og kjørte av gårde – overstadig beruset. Politiet ble gjentatte ganger kontaktet, men det eneste vi fikk til svar var at de ikke hadde noen ressurser å sende til oss. Det skal sies at ingen kom til skade, og at det gikk bra denne gangen. Men hva med neste gang?! Jeg håper vi er like heldige da også.

Ikke nok med det, taxi er det heller ikke mulig å få på nattes tid her i gamle Halsa. Etter det jeg forstår er det vanskelig nok på dagtid. Samme kvelden som overnevnte hendelse, endte det med at en taxi fra Surnadal kom og kjørte oss hjem. Her i gamle Halsa prøver vi å lage en privattaxi-virksomhet. Ironisk, da politiet i Surnadal setter fokus på privattaxi-virksomheten.

Så her står vi i gamle Halsa, uten politi og taxi når det virkelig gjelder. For mye har vi mistet, men joda, vi har da fått oss svømmehall - som skal drives av frivillige. Kanskje er løsningen også her, å lage en egen beredskapstropp drevet av frivillige, som kan trå til når det virkelig gjelder? Ikke vet jeg, jeg er bare dritt lei hele nye Heim kommune, for det er nettopp vi i utkanten som får svi.

Kommentarer til denne saken