Da regjeringen hadde pressekonferanse om de nye nasjonale tiltakene på tirsdag, satt ungdommene i Kristiansund skolekorps på øving.

Etterpå var det stor spenning om det ville la seg gjøre å gjennomføre lørdagens julekonsert som planlagt. Det har korpset nå bestemt seg for å gjøre.

«Etter svært god dialog med kommuneoverlege Askill Sandvik, landet styret på at lørdagens konsert kan gjennomføres med plassrestriksjoner og ekstra smitteverntiltak», skriver de i en pressemelding.

– Vi følger alle anbefalte smittevernråd, og har stort fokus på smittevern. Vi er likevel veldig glade for å kunne presentere denne konserten for publikum nå, sier styreleder Bente Askestad.

Det er lagt opp til en festettermiddag hvor publikum kan nyte et korps i toppform og drillere som i høst har vunnet NM-tittel.

– Dette blir en opplevelse for både øyne og ører, og ungdommene som deltar presterer på høyt nivå, sier styremedlem Arne Larsen.

I tillegg har korpset fått med seg Benedichte Andersdatter Ranheim som konferansier og sangsolist. Hun er allerede kjent for mange fra sine roller i ulike oppsetninger i regi av Operaen i Kristiansund samt frittstående konserter.

Korpsets dirigent og musikalske leder, Torgeir Andresen, har lagt opp til et program med både tradisjonelle julesanger samt swingende norske og amerikanske juleklassikere.