Bård Hoksrud (Frps helsepolitiske talsperson) og Jan Steinar Engeli Johansen (kommende ordførerkandidat for Kristiansund Frp) hadde torsdag møte med adm.dir. Øyvind Bakke i Helse Møre og Romsdal og foretakets kommunikasjonssjef May Helen M Grimstad på Stortinget.

Ifølge en pressemelding de to har sendt ut torsdag kveld, var det i hovedsak fødeavdelingen, men også det generelle sykehustilbudet i Kristiansund, før og etter at nytt sykehus på Hjelset skal stå ferdig i 2025, som ble diskutert på møtet.

Ifølge pressemeldingen ga foretaket en grundig gjennomgang av utfordringene de har hatt rundt rekruttering av fagfolk for å kunne åpne fødeavdelingen.

– Vi fra vår side fastholdt Frp sin forventning om at fødeavdelingen skal åpnes, sier Engeli Johansen.

– Svært utydelig

Partikollega Hoksrud henger seg på:

– Dessverre registrer vi at regjeringen er svært utydelig på hva de egentlig mener om fødeavdeling i Kristiansund, og vi forstår veldig godt frustrasjonen Arbeiderpartiet og Senterpartiet skaper blant både lokalbefolkningen og de ansatte.

Hoksrud, mener at regjeringen nå må fortelle hva de mener, og hvilke mål de har.

Engeli Johansen understreker i pressemeldingen at regjeringspartiene har lovd velgerne i Kristiansund og på Nordmøre at fødeavdelingen skal være åpen på deres vakt.

– Stortinget har bevilget 25 millioner ekstra til dette, men når vi går gjennom protokollen fra statsrådens foretaksmøte framstår det som om regjeringen i realiteten har tatt en fullstendig snuoperasjon på egen politikk, sier han og legger til:

– Fødeavdelingen er fortsatt stengt, og det er bare å konstatere at verken Arbeiderpartiet eller Senterpartiet løfter en finger for å endre på dette.

Les også

– Jeg tenkte: «Vi blir reddet». Og så får vi vite etterpå at vi skal stenge