Gurisentret får tilskudd til rehabilitering

Gurisentret på Edøya får midler til rehabilitering.

Gurisentret på Edøya får midler til rehabilitering. Foto:

Fylkeskommunen fordelte 3,5 milloner til lokale kulturbygg.

DEL

Møre og Romsdal fylkeskommune gir Gurisentret på Smøla 1,08 millioner kroner. Dette er en del av potten når de nå har fordelt midlene som skal fordeles til lokale kulturbygg.

Fordelingen ble vedtatt under møtet i Kultur-, næring- og folkehelseutvalet tirsdag.

De andre som fikk penger var Hjørungavåg Vikingpark (1,4 millioner), Bygdheim forsamlingshus (392.000), Molde kulturhus (116.000) og Ljosvang forsamlingshus (481.000). For Molde kulturhus var dette en bunden tildeling, mens de øvrige er nye tildelinger.

Vil ha mer

Midlene er spillemidler fra overskuddet i Norsk Tipping. Kulturdepartementet har fått 55 millioner til utdeling, hvor Møre og Romsdal fylkeskommune har fått 3,5 millioner av dem. Til sammen kom det inn ni søknader i årets søknadsrunde.

– Vi kunne tenkt oss mer midler til denne ordningen. Slik det er nå får vi ikke på langt nær dekt det behovet som er for bygging og rehabilitering i fylket, sier kulturdirektør Heidi-Iren Wedlog Olsen i en pressemelding.

Ekstra utlysning

Tirsdag vedtok Kultur-, næring- og folkehelseutvalget å lyse ut et ekstra kunstnerstipend. Formålet med ordningen er å sikre økonomien til kunstnerne i Møre og Romsdal og holde kunstnerisk aktivitet i fylket oppe i koronatiden.

Rammen for den ekstra utlysningen er ifølge en pressemelding fra fylkeskommunen på 1 million kroner og skal fordeles likt mellom uttrykkene visuell kunst, litteratur, film, musikk og scenekunst.

– Det er viktig for oss som fylkeskommune å støtte opp om de mange kunstnerne som ble kastet inn i en vanskelig situasjon da koronakrisen kom. Oppdrag ble avlyst, prosjekt utsatt og visningsarenaer stengt. Framtiden ble usikker. For å forhindre at kunstnerisk aktivitet stopper opp, har vi nå vedtatt denne ordningen, sier leder i utvalget Marit Nerås Krogsæter i pressemeldingen.

Fristen for å søke er 20. september 2020.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken