SISTE: Rute 49 Arasvika - Hennset ble innstilt torsdag etter at fergen gikk på grunn. Det er forventet oppstart i sambandet fra klokken 11 opplyser Fjord 1.

I alt 20 passasjerer og et mannskap på tre personer var om bord i fergen da den grunnstøtte ved Arasvika fergekai i Aure kommune. Det var også flere biler om bord.

Hendelsen skjedde i 11.30-tiden. Passasjerene ble evakuert fra båten rundt klokken 14.30. Fergen ble derimot liggende fast i mange timer, og trafikken på sambandet ble innstilt.

Ingen personer ble skadd i hendelsen, og det er fortsatt uklart om fergen fikk skader.

Torsdag ettermiddag og kveld ble fergen undersøkt av dykkere, som ikke fant tegn til hull i skroget, skriver VG. På grunn av fjære kunne ikke båten slepes vekk før torsdag kveld, og i 21 tiden kom fergen seg løs, ifølge data fra Marine Traffic.

Planen var at fergen skulle undersøkes igjen etter at den var kommet av grunnen. Ifølge trafikkdata tok fergen en kort prøvetur på Arasvikfjorden og lå natt til fredag til kai ved Arasvika.

Fergen går mellom Arasvika og Hennset på Nordmøre, og det er ventet at fergesambandet starter opp igjen fredag klokken 11.00, opplyser Fjord1.

Regionleder Odd Reidar Ormåsen i Fjord1, som drifter fergesambandet, vil ikke overfor NRK si noe om årsaken til ulykken.

Kapteinen har derimot uttalt til VG at det trolig var uoppmerksomhet som førte til grunnstøtingen om lag 100 meter fra fergeleiet. Han sier fergen traff land i lav hastighet, om lag 2 knop.

Politiet har gjennomført avhør og gjort undersøkelser. De oppretter sak.