Nominasjonskomiteen har foreslått Pål Midtsæther Grødahl, Ragnhild Helseth og Fride Schølberg Sortehaug på de tre første plassene i Møre og Romsdal.

Kristiansund er godt representert på Venstre-lista.

Listetopp Pål Midtsæther Grødal (49) er oppvokst i Kristiansund, men bosatt i Ulstein, der han har hatt permisjon fra sitt verv som kommunestyremedlem siden han tiltrådte som politisk rådgiver for Venstres stortingsgruppe i vinter.

– Han har vært aktiv i kommunepolitikken i mange år, og hatt dessuten hatt verv i fylkesstyret i Venstre. Han har markert seg som en engasjert politiker med et bredt nedslagsfelt, skriver Heidi Hogset, leder av nominasjonskomiteen, i en pressemelding.

Ragnhild Helseth (62), som er på andreplass, er fylkesleder i Møre og Romsdal Venstre og sitter i kommunestyret i Kristiansund. Hun var varaordfører i Kristiansund i perioden 2015–2019.

I tillegg er Asgeir Bahre Hansen fra Kristiansund på 7.-plass på lista. Av andre nordmøringer er Irene Bjorli fra Hustadvika, Steinar Husby fra Sunndal og Geir Morten Karlsen fra Averøy på listen, som har totalt 14 navn.

I inneværende stortingsperiode har ikke Venstre noen representanter på mørebenken.

– Nominasjonskomiteen oppfatter dette som et sterkt lag med gode muligheter til å gjenerobre Venstres plass på mørebenken, som vi ga fra oss etter forrige stortingsvalg, skriver Hogset.

Nominasjonskomiteen foreslår denne lista:

 1. Pål Midtsæther Grødahl, Ulstein
 2. Ragnhild Helseth, Kristiansund
 3. Fride Schjølberg Sortehaug, Ålesund
 4. Frode Heimen, Molde
 5. Håvard Urkedal, Ålesund
 6. Irene Bjorli, Hustadvika
 7. Asgeir Bahre Hansen, Kristiansund
 8. Annika Brandal, Hareid
 9. Steinar Husby, Sunndal
 10. Lena Landsverk Sande, Vanylven
 11. Geir Morten Karlsen, Averøy
 12. Rita Rognskog, Aukra
 13. Martin Kjøpstad, Vestnes
 14. Elise Tingvoll, Molde