Stian Rode Gregersen var ikke blant de 11 som startet Norges skjebnekamp mot Nederland, men kristiansunderen ble byttet inn da det gjensto et kvarter av ordinær tid.

Etter å ha sonet karantene da Norge spilte mot Latvia på lørdag, hadde Gregersen et håp om å være tilbake i startelleveren mot Nederland tirsdag kveld. Men der hadde ikke landslagssjef Ståle Solbakken funnet plass til kristiansunderen.

I stedet var det Andreas Hanche-Olsen som kom inn som Stefan Strandbergs makker i midtforsvaret, etter at Marius Lode spilte der mot Latvia.

REFERAT: Slik var Nederland–Norge

Gregersen kom inn på banen i Rotterdam med et kvarter igjen å spille. Da sto det 0–0 mellom Nederland og Norge, mens Tyrkia ledet borte mot Montenegro.

Med det utgangspunktet måtte Norge score mål og vinne mot Nederland, men i stedet ble det to baklengs mot slutten av kampen slik at Nederland vant 2–0.

Nederland tok gruppeseieren og er klare for VM. Tyrkia tok andreplassen og skal spille play-off for å kjempe om VM-plass, mens Norge er ute etter å ha endt på tredjeplass i gruppen.

Dette er den 11. kvalifiseringen på rad til VM og EM som har endt med norsk skuffelse. Neste sluttspill Norge kan kvalifisere seg til er EM i Tyskland i 2024, og da er det 24 år siden forrige norske sluttspillkamp.