Gå til sidens hovedinnhold

Gregersen fikk et kvarter da Norge tapte

Tapet i Rotterdam betyr at Stian Rode Gregersen og Norge ikke skal spille i VM i Qatar neste år.

Stian Rode Gregersen var ikke blant de 11 som startet Norges skjebnekamp mot Nederland, men kristiansunderen ble byttet inn da det gjensto et kvarter av ordinær tid.

Etter å ha sonet karantene da Norge spilte mot Latvia på lørdag, hadde Gregersen et håp om å være tilbake i startelleveren mot Nederland tirsdag kveld. Men der hadde ikke landslagssjef Ståle Solbakken funnet plass til kristiansunderen.

I stedet var det Andreas Hanche-Olsen som kom inn som Stefan Strandbergs makker i midtforsvaret, etter at Marius Lode spilte der mot Latvia.

REFERAT: Slik var Nederland–Norge

Gregersen kom inn på banen i Rotterdam med et kvarter igjen å spille. Da sto det 0–0 mellom Nederland og Norge, mens Tyrkia ledet borte mot Montenegro.

Med det utgangspunktet måtte Norge score mål og vinne mot Nederland, men i stedet ble det to baklengs mot slutten av kampen slik at Nederland vant 2–0.

Nederland tok gruppeseieren og er klare for VM. Tyrkia tok andreplassen og skal spille play-off for å kjempe om VM-plass, mens Norge er ute etter å ha endt på tredjeplass i gruppen.

Dette er den 11. kvalifiseringen på rad til VM og EM som har endt med norsk skuffelse. Neste sluttspill Norge kan kvalifisere seg til er EM i Tyskland i 2024, og da er det 24 år siden forrige norske sluttspillkamp.

Les også

Sist helg var det kamp mot PSG og Mbappe, nå handler det om å få Norge til VM

Kommentarer til denne saken