De er både sang- og spillesugne, for det er lenge siden det har vært rom for konserter.

- Men Pønsj har vært i den heldige situasjonen at vi stort sett har kunne møttes til øvinger, og på lovlig vis, sier musikalsk leder, Christine Reitan.

De har kalt konserten Nystemt denne gangen, i og med at de på mange måter stemmer opp igjen fra en kulturell dvale. Øystein Sandbukt har også nettopp utgitt nytt album med folketoner, og flere av disse låtene vil han presentere for publikum i Frei og Tingvoll.

- Det vil fremdeles være begrenset med tilhørerplasser i kirkene. Sparebanken Møre betaler for konsertene, så lenge vi kan invitere folk til gratis inngang. Ikke noe er bedre enn det, sier Reitan.

Vokalgruppa Pønsj har fått Sandbukt til å lage noen arrangementer spesielt for dem. Disse framføres sammen med Sandbukt og gitar.

- Så da blir det seks stemmer og seks strenger sammen. I Tingvoll lørdag har Tor Strand i en årrekke arrangert sommerkonserter på lørdag ettermiddag, og vi håper vår konsert kan bli en start på sommerkonserter også i år. Tingvoll kirke har lov å slippe inn 85 publikummere. Vi håper på «fullt hus», sier Reitan.

Frei kirke fikk utvidet publikumstallet fra 50 til 78 sist uke, så også her kan flere enn bare en håndfull få oppleve nystemte folketoner og poplåter.