Koronaen har de siste to årene gjort tilværelsen ekstra vanskelig for de mange korpsene rundt om i landet. Frei skolekorps tar nå et krafttak for å komme på offensiven, og tilbyr i mars gratis og uforpliktende korpsskole for barn fra 2. klasse og oppover.

– Fem onsdager, fra 2. mars til og med 30. mars, kan man få prøve forskjellige instrumenter og lære litt om hva det innebærer å spille i korps. Opplegget varer i tre kvarter hver onsdag (fra 17.30-18.15) og avsluttes med en liten konsert for de foresatte 30. mars. Frei skolekorps er arrangør, Merete Fjeldvær står for gjennomføringen. Merete har vært dirigent for hovedkorpset i FSK siden i høst. Hun har gjennomført et liknende opplegg på Averøya ved flere anledninger tidligere, sier Linda Odde Godø i Frei skolekorps.

Korpsskolen er gratis og helt uforpliktende, men man må melde seg på, dette kan gjøres via korpsets Facebook-side.

Sosialt å være med i korps

Simon Rodriguez trives godt i Frei skolekorps. Både musikalsk og sosialt. Han spiller kornett, kanskje den gruppa innad i korpset hvor bemanningen er best for tiden.

– Men jeg unner de andre å få noen å spille sammen med. Det blir så mye kjekkere når vi er flere på hver stemme, sier 14-åringen.

Må få i gang rekrutteringen

Målet med Korpsskolen er altså å komme i gang med rekruttering igjen etter korona-perioden. Korpset har tidligere rekruttert gjennom konserter i aulaen på Frei ungdomsskole for alle barneskolene på Frei, samt å reise rundt i klasserommene på hver enkelt skole for å spille og snakke om korpset.

– Dette har vi ikke kunnet gjennomføre de siste to årene på grunn av restriksjonene. Korpset har derfor ikke så mange medlemmer for tiden (elleve i hovedkorpset og tre aspiranter) og vi er helt avhengige av å komme i gang med rekruttering igjen. Å ha et korps i nærmiljøet skaper mye glede i lokalsamfunnet – ikke minst på 17. mai, på julaften og i forbindelse med julegrantenning, men også gjennom resten av året, sier Linda Odde Godø.

– Korpset passer for alle, her finnes ingen reservebenk. Selv om vi ikke teller så mange for tiden er det en flott gjeng med barn og ungdom som er med, fra 7 år og helt opp til 18 år. Man blir heldigvis aldri for gammel til å spille i korps, denne hobbyen kan man drive med hele livet, sier Linda, som håper alle som er nysgjerrige på korpstilværelsen benytter sjansen og blir med på Korpsskolen.