Gå til sidens hovedinnhold

Godt over 60 personer i karantene

Det jobbes iherdig med smittesporing i Sunndal etter de siste positive prøvene i kommunen.

I en oppdatering om arbeidet som gjøres sendt ut onsdag ettermiddag, informerer kommunen om at smittesporingsteamet er godt i gang med smittesporing av de to nærkontaktene som ble bekreftet positive tirsdag.

– Til nå er om lag 60 personer satt i karantene, knyttet til alle de tre bekreftede smittetilfellene. I tillegg kommer et betydelig antall personer som har vært på Bunnpris det aktuelle tidspunktet, står det i pressemeldingen.

De informerer om at en av de smittede var på venteværelset på Sunndal legesenter mandag. Aktuelle pasienter som var på legekontoret i det gitte tidsrommet er kontaktet og satt i karantene.

Den andre smittede er knyttet til Storvik, der flere ansatte nå er satt i karantene. I tillegg er noen andre nærkontakter av den smittede satt i karantene. Blant disse er en elev ved Sunndal ungdomsskole, og en elev ved Sunndal vidaregående skole. Det er imidlertid ikke nødvendig med tiltak på skolene på grunn av dette, opplyser kommunen.

– Alle nærkontakter som er kontaktet er nå satt i karantene og bedt om å teste seg tidligst torsdag. Vi vil derfor få flere svar etter hvert som disse nærkontaktene tester seg, står det videre.

Kommunen informerer også om at det er flere nærkontakter av det første smittetilfellet som har testet negativt. Blant annet er sporing rundt en nærkontakt knyttet til Sande skole avklart etter negativ test. Sporingen viste dessuten at det ikke har vært noen reell fare for smitte knyttet til Sande skole.

I løpet av onsdag skal mange av de som har vært innom Bunnpris det aktuelle tidspunktet testes. Så langt er 140 satt opp til testing fram til klokka 18 i dag, informerer kommunen og avklaringer rundt disse vil kunne komme i løpet av kvelden eller morgendagen.

I smittesporingen følges gjeldende råd om utstrakt testing og karantenesetting.

– Vi har gode erfaringer fra arbeidet med effektiv testing og karantenesetting fra det nylige utbruddet, sier kommuneoverlege Svein Anders Grimstad.

Kommentarer til denne saken