Gå til sidens hovedinnhold

Gode resultater og nyttig læring

Flere brytere fra Braatt var med i Kolbotn Cup sist helg.

For de yngste og mest uerfarne handlet det om å få nyttig læring i kamp mot brytere fra andre klubber i et større stevne. Brytere fra totalt 33 klubber var med.

Men det ble også medaljer med hjem til Kristiansund.

Julian Sivertsen var nest best i gutter 15 år 48 kilo.

– Dette har Julian ventet på. Han fikk det ikke helt til å stemme i NM på hjemmebane, men denne gangen var han altså nest best. Veldig bra, sier trener Eren Gjægtvik.

Tolnai vant gull

Sivertsen fikk gå tre kamper. Han vant sine to første, før det ble tap i finalen mot Martin Aak fra arrangørklubben Kolbotn i finalen.

Sølv ble det også på Torstein Rødahl.

– Han fortsetter å bryte godt. Torstein har tatt medalje i alle stevner han har vært med på denne sesongen.

Rødahl tapte kun mot Naib Dzjambekov fra Sportsklubben 09.

– Han vant alle sine kamper klart i innledende runde. Og selv om det ble tap i finalen, var dette meget bra, sier Braatt-treneren.

Flere neste år

Barnabas Peter Tolnai fikk kun bryte én kamp. Årsaken er at det er tynt med brytere på 15 år som er over 100 kilo.

– Dette vil endre seg neste år. Da går han opp en aldersklasse og får flere motstandere. Barnabas vant enkelt sin kamp og kunne henge gullmedaljen rundt halsen som beste bryter i Kolbotn Cup i klassen 110 kilo.

Tre unge brytere var med for første gang. Dennis Pedersen Hjelseth, Albert Kvande Kjønø og Theo Kleven Kjøl fikk en god erfaring som de tar med seg inn i flere stevner til neste år.

– Det er viktig å få kjenne litt på nivået. Da vil det bli mulighet for å dra på flere stevner senere, sier Eskild Kjøl, som er trener for de yngste gutta i Braatt.

– En flott tur med gode resultater, mye moro og masse erfaring å ta med seg hjem, oppsummerer Kjøl.

Kommentarer til denne saken