– Det er egentlig ufattelig stort, sier Lina Bjerke Meisingset (18). Hun er tatt ut som reserve til neste måneds VM for islandshest. Tingvolljenta rir for Vestnes Islandshestforening (VIHF), og ble litt overrasket over uttaket.

– Jeg har egentlig en sesong med flere småfeil bak meg. Feilene er helt og holdent min feil, jeg har, for eksempel, ridd litt feil på noen programmer, samt at det har blitt noen småfeil her og der. Så det er en bonus å bli tatt ut, sier hun stolt. Siden hun er reserve, reiser hun nedover, mens hesten blir stående igjen på stand by hjemme i Norge.

– Vi har en egen familiegård, Rottås gård, der får «Tindur» holde seg klar, sier hun.

I tillegg til å være med i VIHF, er hun med på Norges rekruttlandslag for ryttere i aldersklassen 18 til 23, Bjerke Meisingset fylte nylig 18, og føler at hun er på riktig vei.

– På rekruttlandslaget har vi jobbet mot dette VM-et. Sånn sett er jeg bra i rute. Så har jeg jo lenge igjen i denne aldersklassen.

Sølv i tølt

Men tross småfeilene, har hun et godt konkurranseår bak seg. Hun ble nummer åtte i nordisk mesterskap i 2018, og nå nylig vant hun sølvmedalje i øvelsen tølt, under NM.

– Ja, tølt er favoritten. Islandshester er jo den eneste rasen som har fem forskjellige gangarter, andre raser har tre. De fem gangartene er: skritt, gallop, trav, tølt og pass. De to sistnevnte er de som bare islandshester har. Jeg er godt fornøyd med sølvmedaljen, som sagt, jeg har lenge igjen i denne aldersklassen.

I tillegg til Bjerke Meisingset, deltok søstrene Grete og Bjørg Fostervoll Flemmen fra Osmarka i NM.

– Høyt nivå

Maria Waagan, som tar seg av pressehenvendelser for VIHF, mener at Lina Bjerke Meisingset har all grunn til å være fornøyd med årets NM.

– Det var et veldig høyt nivå. Klassen hun er i er den siste før man går over til senior. Dette var en kjempeplassering, sier Waagen.