Gå til sidens hovedinnhold

God start av Mogstad da Johaug vant som hun ville

Langrennsløperne er i gang med sesongen. Berit Mogstad fra Surnadal ble nummer 13 etter 10 kilometer i klassisk stil på Beitostølen. Ingen kunne som ventet gjøre noe med Therese Johaug.

Therese Johaug (33) slo knockout på konkurrentene. Likevel er hun klar på at hun har et stykke igjen til toppformen.

Johaug startet sist av alle og var også soleklart best av alle i sesongens første renn. Det har hun vært mange, mange ganger i det nasjonale åpningsrennet også de siste årene.

Allerede etter 2,6 kilometer ledet Johaug med 15 sekunder ned til Heidi Weng, mens forspranget hadde blitt på over 30 sekunder til landslagsvenninnen etter 6,1 kilometer.

I mål var Johaug inne på tiden 25.10,7. Ned til Weng var det 43,9 sekunder.

– Jeg var litt spent på formen før rennet i dag. Jeg synes jeg klarte å gå bra på ski. Jeg roet meg ned og det var ikke noe stress på gåingen. Jeg var litt spent på formen før start i dag, men når startnummeret kom på, kom konkurransegnisten, sa Johaug til NRK etter målgang.

Tre surnadalinger i kvinneklassen

Tredjeplassen gikk til den 27 år gamle sliteren Silje Theodorsen fra Kvaløysletta Skilag.

Surnadalingen Berit Mogstad, som går for Strindheim, begynner også å få mye erfaring. 28-åringen ble til slutt nummer 13. Hun var 2.15,90 bak vinneren Therese Johaug.

Også søstrene Alise og Malin Einmo går for Strindheim. Alise ble nummer 28, mens Malin ble nummer 49. Det var 79 deltakere som var med i kvinneklassen.

I herreklassen kom hele 149 mann i mål etter 15 kilometer i klassisk stil.

Hans Christer Holund gikk fortere enn alle og vant foran Emil Iversen som ble nummer to.

Holund startet nest sist, og etter en relativt rolig start, satte han opp farten og økte ledelsen for hver passering ute i løypa. Han sikret seieren med tiden 35.28,8, og var foran Iversen med 17,3 sekunder.

Berset nummer 107

– Jeg er litt overrasket selv om at det gikk såpass fort. Det har vært en litt trøblete høst, men følte meg bra foran rennene i dag. Jeg gleder meg til å komme ut i verdenscupen, sa Holund til NRK etter seieren.

Håvard Moseby ble nummer tre.

Rindalingen Gjermund Løfald ble nummer 54, mens surnadalingene Jonas Aasbø og Kristoffer Berset fra Surnadal ble henholdsvis nummer 93 og 107. Han var over fem minutter bak vinneren.

Søndag skal både jentene og guttene gå fristil. Distansene er de samme som lørdag.

Kommentarer til denne saken