Tre søsken – tre priser

Astrid Asheim Aubert delte ut 1. priser til Sølve og Simen Grøteide under bokkvelden til Gjemnes Mållag. Storesøster og prisvinner Sunniva var forhindret til å møte.

Astrid Asheim Aubert delte ut 1. priser til Sølve og Simen Grøteide under bokkvelden til Gjemnes Mållag. Storesøster og prisvinner Sunniva var forhindret til å møte.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sølve, Simen og Sunniva Grøteide fikk pris for hver sin novelle på nynorsk.

DEL

Det var under bokkvelden til mållaget i Gjemnes at de tre unge skribentene fra Torvikbukt fikk tildelt hver sin 1. pris fra årets skrivekonkurranse til Nord-møre mållag.

– Alle tre vinnere er fra Gjemnes, alle tre søsken og alle tre med noveller som står i årets utgave av «Du mitt Nordmøre», fortalte Astrid Asheim Aubert fra skriftstyret begeistret.

Hun rakk knapt å dele ut pengegaven til Simen, som selvfølgelig ville få med seg taco-kvelden på skolen...

Mye fra Gjemnes

Etter en rask titt , var det gledelig for mange å finne flere innslag fra Gjemnes i den 51. utgaven av «Du mitt Nordmøre», med navn som Arne Kvendseth, Torgeir Leivdal og Rolv Sæter som bidragsytere.

Under bokpresentasjonen til kortreist-journalist Iver Gjenstenli fikk vi gjennom en fortellende bildeserie bli med på mange av hans utallige, eventyrlige turer, også på kryss og tvers i gjemnestraktene.

Kommunehistorie

«Det er mangt som skulle vore sunge, sa kjerringa. Ho sat og bladde i salmeboka.».

Med dette understreket forfatter/redaktør Ole Eimund Øverland at boka Gjemnes kommune 50 år 1965-2015 ikke omhandler alt, men at oppgaven var å skrive om kommunens historie som organisasjon.

Overrasket prisvinner

– Nå ble jeg helt stum. Dette hadde jeg ikke ventet! Det sa en tydelig overrasket Olav Bjørn Nilssen, da han av leder Solveig Hindhammer ble ropt fram for å motta Gjemnes Mållag sin målpris 2016.

I utdrag fra begrunnelsen skriver laget:

– Olav Bjørn Nilssen er ein flittig brukar av nynorsk. Som kultursekretær i Gjemnes kommune har han bruka nynorsk aktivt i arbeidet sitt gjennom mange år. I GjemnesNytt står det meste på bokmål, men Olav Bjørn har alle sine kulturinnlegg på nynorsk.

– Olav Bjørn Nilssen viser dermed at det også er tilsette i kommunen som kan skrive god nynorsk, og tør å bruke det!

Trubadur Marts Nerli krydret også bokkvelden. Ikke akkurat i nynorsk språkdrakt, men derimot med friske tekster på Istad-dialekt.

Artikkeltags