Det har vel i alle tider eksistert uvær og storm å lenge jorden har vært til? Noen snakker som om storm og orkan er et nytt fenomen.

Når man så at været så utrygt ut, så sa man at «nå blir det uvær». Man hadde primstaven å se etter, og man hadde noe som heter almanakken, altså en liten bok hvor man kunne finne mye kunnskap om både været og mye annet. Så hadde man månen og solen sine posisjoner til enhver tid i forhold til hverandre og når månen hadde sitt tenningspunkt i sør, vest, øst eller nord. Det ga noen innputt om hvordan været ble i en tid fremover.

Så hadde man fuglene og om de samlet seg i flokk eller ikke, samme med dyr i naturen. Selv egne husdyr ga noen signaler om hvordan vær kunne te seg. Man sa jo også at været, det kjenner man på gikta. Det samme sa man som astmatiker enten man vil tro på det eller ei, pusteorganer virker inn på værsituasjonen. Mange astmatikere merker dette når været blir rått. Nettopp derfor så er tørt klima/vær og helst i høyden bra for en astmatiker, og derfor er Geilo-traktene bra for den slags eller i Syden, der været er mer stabilt.

Gamle værmerker skal man ikke kimse av.