Det skriver arrangør Torvikbukt IL i en pressemelding.

Hovedtraseen er 13,5 kilometer lang. Johan Bugge fra Eidsvåg (42.18 i 2015) og Karoline Bjerkeli Grøvdal fra Isfjorden (47.26 i 2011) har løyperekordene.

I fjor var det puljevis start på grunn av koronaen, men i år er det fellesstart som vanlig. Starten går lørdag 24. september klokka 14.00.

I anledning 50-årsjubileet arrangeres det også eget ungdomsløp. Gutter og jenter i alderen 11 til 14 år har tilbud om å løpe 6 kilometer.

– De som ønsker å gå gjennom løypa som en tur uten tidtaking, kan starte noen timer før fellesstarten. Det blir også delt ut premie til den bedriften som stiller med flest deltakere på fellesstarten, sier Carl Gunnar Orset i Torvikbukt IL.

Start og innkomst er ved Gjemneshallen.

Det har alltid vært god deltakelse i Torvikbukt Rundt. Rekorden er fra 1981. Da var 600 med.

Torvikbukt IL ble stiftet i 1931 og har i dag 340 medlemmer. Det er aktive utøvere i langrenn, kombinert, klatring og triatlon. Idrettslaget organiserer også allidrett og frisbeegolf.

Flere utøvere har hevdet seg på nasjonalt nivå i ulike idretter, men klubbens største profil er nok friidrettstrener Leif Olav Alnes. Mannen gis mye av æren for Karsten Warholms suksess.

Karsten Warholms trener Leif Olav Alnes er klubbens største profil gjennom alle tider. Han vant for øvrig mosjonsklassen da landeveisløpet ble arrangert for første gang i 1973.