Gå til sidens hovedinnhold

Fylket deler ut penger til idrett og film

Kultur-, næring- og folkehelseutvalget i Møre og Romsdal fylkeskommune utvider kulturrabattordningen for ungdom til også å gjelde idrett. I tillegg øremerker de stipendordningene til å gjelde filmproduksjon.

Fylket øker de økonomiske bevilgningene til ordningen «Kulturrabatt for ungdom» fra 800.000 kroner til 1,2 millioner kroner fra 2021. Årsaken er at også idrett skal inkluderes i ordningen fra nyttår.

– Det er viktig å lytte til ungdommen, og de har gitt fylkestinget signal om at de ønsker å få utvida ordninga til å også gjelde andre kulturaktiviteter. Nå utvider vi ordninga til å gjelde idrett, og har vedtatt å øke bevilgningene til dette formålet fra 2021, seier leder i kultur-, næring- og folkehelseutvalget Marit Nerås Krogsæter i en pressemelding.

Refunderer

I 2021 blir ordningen altså utvidet til å gjelde utvalgte aktører innen idrettsfeltet. Eksempel på arrangement på høyt nivå er Eliteserien i fotball, og eksempel på aktiviteter er klatrehaller, ishaller, svømmeanlegg og skisenter.

Ordninga omfatter ikke dekking av årskort og medlemsavgift.

Målet med «Kulturrabatt for ungdom» er å gi ungdom et mer tilgjengelig og variert kulturtilbud i fritiden til en lavere pris. De siste årene har fylkeskommunen hatt avtaler med i underkant av 30 arrangører fordelt på festivaler, kulturhus, kulturinstitusjoner, kommuner og kinoer i fylket. Ordninga innebærer at fylkeskommune refunderer en rabatt per billett på 25 prosent til arrangøren.

Filmskaping

Fylket deler også ut arbeidsstipend til kunstnere. I denne ordningen blir 200.000 kroner øremerket til film.

– Grunnen til at vi nå gjør en innsats for film er for å bidra til å styrke filmfeltet i Møre og Romsdal. Det er et stort potensial for film i fylket, og stipendene kan bidra til at kunstnerne kommer seg på et nivå der en kan ta sjansen på å livnære av å skape film, sier Krogsæter.

Hun opplyser videre at fylkeskommunen vil samarbeide tett med filmbransjen om en større satsing for filmskapere de to neste årene.

Kommentarer til denne saken