Norge er og blir dessverre et avgifts- og høykostland. Det er sikkert mange grunner til det. Men må regjeringen nødvendigvis straffe oss som har glede av å ta en røyk? Hva er logikken i dette? Undertegnede begynte å røyke i 1995, 23 år gammel. Den gangen kostet en 20-pakning 67 kroner mot for eksempel en pakke Prince til 151 kroner i dag. Horribelt.

Undertegnede skjønner selvfølgelig at regjeringen vil at vi skal slutte å røyke. Men jeg har ikke noe ønske om det. Jeg tenner meg en sigarett med god samvittighet. Men likevel så forstår jeg jo at røyking er farlig. Og hvis jeg forkorter livet mitt med fem år så får det bare være.

I dag har det nærmest blitt lavstatus å røyke. Man føler nesten at man blir uglesett. Men hva så? Det er slettes ikke noe bedre å være avhengig av alkohol. Også varer på Vinmonopolet har blitt lagt på. Sannelig på tide. Min mening er at folk må få kose seg med det de vil. Og ikke måtte bli irettesatt for det. Vi bor jo i et demokrati.

Jeg håper at regjeringen kanskje fryser tobakksprisene litt. Politikerne må også huske at mange i Norge lever på uføretrygd, og ikke tåler så mange prishopp. Jeg var nylig på svenskehandel. Og på Storlien var det som å komme til paradis. 709 kroner for en kartong Marlboro. Den turen skal jeg og min søster ta flere ganger. Men jeg er ikke sint på politikerne i Norge. De er jo satt til å gjøre en jobb. Likevel tror jeg de skal lære litt av naboene våre i øst. Som nordmann skal du ikke føle deg snytt når du går ut av for eksempel en KIWI-butikk. Det blir for dumt.