Funnet av død mann i Hokksund etterforskes som drap

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet etterforsker funnet av en død mann i 70-årene i Hokksund mandag som et drap. Det er konklusjonen etter at de har fått obduksjonsrapporten.

DEL

– Den foreløpige obduksjonsrapporten bekrefter at mannen har blitt utsatt for en kriminell handling. Jeg kan ikke gå nærmere inn i detaljene på hva obduksjonsrapporten sier, men dette innebærer at vi etterforsker hendelsen som et drap, sier politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i Sørøst politidistrikt i en pressemelding onsdag formiddag.

Mannen ble funnet av det politiet ser på som tilfeldig forbipasserende ved en trafikkert vei ved Loe Bruk i Hokksund sentrum klokken 19.37 mandag. Han ble funnet med skader og ble behandlet av helsepersonell, men ble erklært død på stedet klokken 20.24.

Trolig ikke tilfeldig offer

– Vi jobber med full styrke for å finne ut hva som har skjedd, og har også bedt om og fått bistand fra Kripos i arbeidet. Målet er selvsagt å kunne gi de pårørende et svar på hva som er bakgrunnen for hendelsen. Vi har innhentet videodokumentasjon, tatt imot og gått gjennom tips og har gjennomført en rekke vitneavhør. Vi jobber ut fra ulike teorier, men det er ikke noe som tilsier at han er et tilfeldig offer, sier Svane Mathiassen.

Politiet varsler at det vil komme oppdatert informasjon om saken onsdag ettermiddag, men ber om forståelse for at de nå trenger arbeidsro og ikke kan gi ytterligere kommentarer.

Naboer: Hørte smell

Til Drammens Tidende forteller to naboer, et eldre ektepar, at de hørte et høyt smell fra stedet der mannen ble funnet død mandag kveld.

– Vi trodde først det var noen som hadde skutt opp en nyttårsrakett, men skjønte at noe alvorlig hadde skjedd da flere biler stoppet, og noen startet hjertekompresjon på en mann som lå på bakken, sier kvinnen.

Mannen hadde vært ute og gått tur med hunden og har trolig vært innom Coop Extra i Hokksund for å hente en pakke litt etter klokken 19.

Den døde mannens pårørende er varslet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken