[Nettavisen]: Torsdag tok AUF-leder Astrid Hoem et kraftig oppgjør med tidligere Ap-nestleder Trond Giske i Debatten på NRK.

– Han må anerkjenne at han er en del av problemet med at mange synes det har vært vanskelig å snakke om politikk de siste årene i Arbeiderpartiet. Jeg mener vi trenger ro til å snakke om de politiske løsningene, raste Hoem.

Nå får hun støtte av Ap-leder og statsminister Jonas Gahr Strøre.

– Jeg tror hun har mye rett. Jeg forstår det Astrid Hoem sier på vegne av unge mennesker, men også mange andre i Arbeiderpartiet. Vi har en ganske vond sak bak oss, og det er ikke noe poeng å bare glemme den, sa Støre i Politisk kvarter på NRK mandag morgen.

– Det er modig

Støre viste til den mye omtalte Giske-saken, som endte med at han gikk av som nestleder i Arbeiderpartiet i 2018 etter flere varslingssaker mot ham.

– Han stilte ikke opp videre som leder i Trøndelag på grunn av saker som handlet om hvordan man oppfører seg i Arbeiderpartiet, og at det har satt sine spor er en erkjennelse, sa Støre, og la til:

– Det at AUF-lederen tar det opp på denne måten, det er modig.

Giske selv slo tilbake mot AUF-lederen i Debatten.

– Mener du at jeg ikke skal si fra om hva tusenvis av medlemmer mener? underet han, som nå leder et lokallag i Trøndelag der medlemmene strømmer til.

Fikk 16,9 prosent

Bakteppet for debatten var Opinions siste måling for Dagsavisen, FriFagbevegelse og ANB. Der får Arbeiderpartiet en oppslutning på rekordlave 16,9 prosent.

I et harmdirrende innlegg mot Arbeiderpartiets håndtering av de stadig nedadgående målingene, tok Dagsavisen-kommentator Hege Ulstein bladet fra munnen denne uken:

– Den som ikke våkner av dette, har sovnet for godt, skrev Ulstein, som også har forfattet biografien om Ap-veteranen Martin Kolberg.