Gå til sidens hovedinnhold

«Full fest» for 200 i nedstengte Trondheim − påsto at de var i samme kohort

Rundt 200 personer som natt til lørdag var samlet i Trondheim – hvor smittetrykket er svært høyt – påsto at de var i samme kohort.

– Dette er beklagelig ut fra situasjonen Trondheim er i, sier politiet.

Det er innført full nedstengning, deriblant skjenkestopp, forbud mot flere enn to gjester i private hjem og forbud mot arrangementer i Trondheim.

På sin twitterkonto la politiet ut følgende melding natt til lørdag: «Vi er på Festningen etter flere meldinger om bråk. Patrulje anslår at det er 200 personer på stedet som påstår de er i samme kohort. God stemning. Tilkaller for øvrig brann etter at det ryker fra en engangsgrillcontainer på stedet».

Natt til lørdag rykket politiet ut til flere meldinger om fest og støy i Trondheim, og hadde ikke kapasitet til å dekke over alt.

– Stemningen var god, det skal de ha, men det er jo ikke i henhold til smittevernreglene, sier operasjonsleder Wenche Johnsen til VG.

Hun omtaler overfor avisen feststemningen i byen som «på topp – ironisk nok».

– Det er jo godt vær i Trøndelag, det er vi ikke bortskjemt med. Jeg frykter hva smittetallene blir i slutten av neste uke, når vi har sånne oppdrag som dette, sier operasjonslederen til VG.

Kommentarer til denne saken