FSV Group og Sletta Verft har inngått kontrakt på bygging av fem nye frakte- og servicefartøy

Kontraktsignering. Fra venstre, representanter fra FSV Group: Endre Brekstad (teknisk sjef), Per Olav Myrstad
(styreleder) og Arild Aasmyr (daglig leder). Fra høyre, representanter fra Sletta Verft AS: Lars Liabø
(styreleder) og Kåre Egil Sletta (daglig leder).

Kontraktsignering. Fra venstre, representanter fra FSV Group: Endre Brekstad (teknisk sjef), Per Olav Myrstad (styreleder) og Arild Aasmyr (daglig leder). Fra høyre, representanter fra Sletta Verft AS: Lars Liabø (styreleder) og Kåre Egil Sletta (daglig leder).

Den største kontrakten både Sletta Verft og FSV Group noensinne har inngått.

DEL

I en pressemelding fredag morgen kunngjør FSV Group og Sletta Verft at de har inngått en kontrakt på bygging av fem nye frakte- og servicefartøy. Første leveranse er i juni 2021 og siste i mai 2022.

Det nye fartøykonseptet, som er spesielt utviklet for mindre frakte- og slepeoppdrag, service og support i havbruksnæringen, er utviklet av FSV Group og Solstrand Trading. Ifølge selskapene er det lagt stor vekt på optimal skrogutnyttelse for å gi best mulig lastekapasitet, stabilitet og sjøegenskaper.

«Også denne gangen tar FSV i bruk ny teknologi for å sikre effektive og trygge operasjoner om bord», heter det i pressemeldingen.

– FSV har opplevd en sterk vekst den siste tiden og ser nå behov for å utvide flåten betydelig. FSV har en ambisjon om å være blant de ledende aktørene innen markedet for servicefartøy. Suksessformelen er framtidsrettede fartøy i kombinasjon med dyktige ansatte. Jeg er sikkert på at dette vil bidra til en videre positiv utvikling for selskapet. Når vi nå velger Sletta Verft igjen som båtbygger, så er det fordi de vant fram i tøff konkurranse med flere andre verft, samtidig som det er et veldrevet skipsverft som har demonstrert at de kan levere på kvalitet, pris og tid, sier Arild Aasmyr, daglig leder i FSV Group.

Kåre Sletta, daglig leder ved Sletta Verft, følger opp slik:

– Det er samlet sett den største kontrakten Sletta Verft har vunnet, og dette sikrer arbeid i lang tid framover. Vi er stolte av å få kunne bygge en ny serie fartøy for FSV Group. FSV Group fokuserer på innovative løsninger og stiller høye krav til kvalitet og presisjon. Det er derfor ekstra hyggelig at de igjen velger å bygge lokalt her hos oss.

Servicefartøy, bygges ved Sletta Verft. Designet av Solstrand Trading.

Servicefartøy, bygges ved Sletta Verft. Designet av Solstrand Trading.


Om FSV Group:
*Ble etablert i Molde i 2011.
*Selskapets strategi har mål om en kraftig vekst av flåten som i dag består av ni spesialfartøy inklusiv en lekter, som driftes og leies ut til operasjoner som sleping, frakt, bistand til installasjon og inspeksjon av oppdrettsanlegg, samtROV- og subseaoppdrag.
*Selskapet har i tillegg leid inn servicefartøy fra andre servicebåtrederier for å håndtere en økende oppdragsmengde.
*FSV har også to fartøy under bygging på Sletta Verft som leveres i oktober 2020 og mai 2021, i tillegg til ordren på 5 nye fartøy.
*Det er opsjon på kansellering av de tre siste fartøyene.
*FSV har operasjon både i Norge og Canada.

Kilde: FSV Group

Artikkeltags