Gå til sidens hovedinnhold

Frykter julen blir en smittehøytid

– Vi anbefaler på det sterkeste at besøk på institusjoner og omsorgsboliger blir nøye vurdert nå i julen.

Averøy kommune ved kommunedirektør Berit Hannasvik melder i en pressemelding der det oppfordres til aktsomhet nå når julen står for dør: «Julen kan bli en smittehøytid - tenk over dine besøk og sammenkomster!» skriver kommunen.

– Vi anbefaler på det sterkeste at besøk på institusjoner og omsorgsboliger blir nøye vurdert nå i julen. Dette sier vi ut fra at det er nye smittetilfeller i egen kommune og i regionen. Det er en betydelig fare for importsmitte fra tilreisende. Familier som nå har fått sine hjem/besøk fra områder med høy smitte, bør ta ekstra forhåndsregler. Vi minner også om nasjonale myndigheters anbefaling om å begrense sosial kontakt og sammenkomster, sier Hannasvik.

Bruk munnbind

Smittevernlege i kommunen, David Alexandre Mård, minner oss på at allerede i midten av november gikk Averøy kommune ut med en sterk anbefaling om at studenter og andre som kommer hjem til jul fra et område med høy smittespredning, går i frivillig 10-dagers karantene.

Les også

Nytt smittetilfelle i Averøy – frykter økt fare for spredning

– Vi frykter at julen blir høysesong for smitte, og som vil føre til en overbelastning for våre helse- og omsorgstjenester. Vi er svært avhengige av at hver enkelt overholder smittevernreglene, tar ansvar for seg selv og sine nærmeste, uttaler Mård.

Han oppfordrer folk på det sterkeste å bruke munnbind der det ikke er mulig å holde avstand, som i trengselen som oppstår i forbindelse med julehandel de kommende dagene.

Averøy kommune kommer også med følgende påminnelse:

1) Det er anbefalt å holde seg hjemme og begrense sosial fysisk kontakt med andre mennesker.
2) I private hjem, hager eller hytter er det ikke anbefalt å samle flere enn 5 gjester i tillegg til husstandsmedlemmene.
3) I julen er det åpnet for at du to av dagene i løpet av juletiden, kan ha inntil 10 gjester hjemme hos deg selv. Det er likevel anbefalt å begrense hvor mange ganger du har og drar på besøk hos noen andre.

Les også

Smitte påvist i Averøy

Kommentarer til denne saken