Gå til sidens hovedinnhold

Frp, Rødt og framtiden: Urovekkende tanke

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er ikke fritt for at det som nå har skjedd i det partiet som kanskje best kan beskrives som den rake motsetningen til Rødt vil komme til å påvirke både norsk politikk og ikke minst den nylig påbegynte valgkampen kraftig.

Et skifte i ledelse hos Frp fra Jensen til Listhaug vil være et stort steg mot en enda sterkere polariseringspolitikk fra Frp. Det vil gi enda tydeligere forskjellspolitikk og enda tydeligere fremmedfrykt og tendenser mot kristenfundamentalisme.

Dette er i utgangspunktet urovekkende med tanke på den offentlige debatten. Men, det er også en super mulighet for å få synliggjort enda tydeligere den politikken vi i Rødt representerer. En politikk som står i rak opposisjon til den politiske linja den nye Frp-lederen representerer.

I Rødt jobber vi for å utjevne forskjellene i samfunnet, ikke skape større forskjeller. Vi jobber for å komme oss vekk fra privatiseringsjaget og den kapitalismen som er med på å bygge ned og fragmentere de kjerneverdiene vi har jobbet oss fram til i Norge. Vi jobber for å bevare velferdsstaten slik at alle borgere i Norge kan oppleve den tryggheten våre forgjengere i politikken jobbet så iherdig for å skape.

Et skifte hos Frp nå vil synliggjøre og tydeliggjøre forskjellene de ønsker å styrke, og det gir oss i Rødt muligheten til å vise de forskjellene vi ønsker å utjevne.

Med det vil vi i styret i Rødt Kristiansund ønske Siv Jensen lykke til videre, og ytre vår takk for vi nå får mulighet til å få vist vår politikk enda tydeligere i tiden som kommer.

Kommentarer til denne saken