I tråd med nominasjonskomiteens innstilling, har Møre og Romsdal Frp valgt Geir A. Stenseth fra Ålesund som partiets førstekandidat på fylkestingslista.

Dette skjedde under partiets nominasjonsmøte i Ålesund lørdag.

Stenseth har lang fartstid som lokalpolitiker i Ålesund og fylkespolitiker i Møre og Romsdal. Han var varaordfører i Ålesund fra 2009 til 2015, og har vært fylkestingsrepresentant i Møre og Romsdal siden 2011.

Anne Marie Fiksdal fra Vestnes fikk andreplassen på lista. Fiksdal har også mange år bak seg som både lokal- og fylkespolitiker.

Tovan i kampvotering

NRK skriver at det ble kampvotering om tredjeplassen. Hans Olav Myklebust fra Ørsta var foreslått av nominasjonskomiteen, men ble utfordret av Terje Tovan fra Molde som er kjent som en profilert motstander av Møreaksen.

Myklebust fikk tredjeplassen med 66 mot 13 stemmer for Tovan, som også tapte kampen om fjerdeplassen. Frank Sve trakk seg fra femteplassen og kona Gro Anita Sve fikk denne plassen på lista, skriver NRK.

– Frp er fylkets desidert største parti og mye tyder på at vi får en ny stor fylkestingsgruppe til valget neste høst. I dag har Frp åtte fylkestingsrepresentanter, og målet til partiet er minst 10-12 representanter til nytt fylkesting neste år, sier Frank Sve i en pressemelding.

Sve har i flere år vært førstekandidat i fylkestingsgruppa for Møre og Romsdal Frp, men nå som han er stortingsrepresentant er det Geir A. Stenseth som har overtatt gruppelederrollen.

Dette er Frp sin liste til fylkestingsvalget 2023:

 1. Geir A. Stenseth, Ålesund
 2. Anne Marie Fiksdal, Vestnes
 3. Hans Olav Myklebust, Ørsta
 4. Inger Lise Nerland Skogstad, Hustadvika
 5. Gro Anita Sve, Stranda
 6. Knut Erik Engh, Ulstein
 7. Joakim Myklebost Tangen, Gjemnes
 8. Lovise Nikoline H. Voldsund, Herøy
 9. Håkon Lykkebø Strand, Ålesund
 10. Roger Bach, Tingvoll
 11. Oskar Grimstad, Hareid

 12. Gunnhild Meringdal, Molde
 13. Frank Edvard Sve, Stranda
 14. Nils Petter Tonning, Surnadal
 15. Norvald Lausund, Ålesund