Det er et ferietilbud i nærmiljøet med hovedfokus på 9-14 åringer og arrangeres på dagtid over fem dager. Natt til fredag skal de også overnatte.

Målet med Friluftsskolen er å gi barna en lystbetont introduksjon til friluftsliv, og å være åpen for alle og ha lav deltakeravgift. Det tilbys også gratisplasser.

Friluftsskolen er et samarbeid mellom Den Norske Turistforeningen og Friluftsrådenes Landsforbund, og arrangeres over hele landet.

Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal samarbeider i tillegg med sterke lokale aktører om gjennomføringen i kommunene, samt ungdomsinstruktører.

- Veldig populært

I Heim er det rundt 25 barn på hvert av stedene, og det blir forskjellige aktiviteter utover i uken.

- Dette er noe vi gleder oss til å være med på. Det at det blir forskjellige aktiviteter er artig. Vi tror ikke vi kommer til å kjede oss, så dette er toppers å være med på, mente Ingeborg Brekken og Caroline Øren Skålvik, som aller mest gledet seg til å overnatte, og å være i klatreparken Høyt & Lavt på Valsøya.

- Dette er et veldig populært tilbud for barna. Det var venteliste på å få delta, men siden noen måtte trekke seg, ble det plass til alle i år, forteller Mattis Mikkelsen, fagansvarlig i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal.

Både han og Tove Karin Halse Lervik, daglig leder ved Halsa Frivilligsentral, vil rette en takk til de frivillige som er med og hjelper til for å få gjennomført Friluftsskolen.

Bading

De som holder til på Otnes, fikk første dagen besøk av to medlemmer i Valsøyfjord Sanitetsforening, som delte ut gratis is, og fortalte litt om sitt arbeid. Senere får de prøve å seile optimistjolle, fiske i sjøen, være med båten Nygavelen, hesteridning, dra på fjelltur og fiske, overnatting og til slutt en tur i klatreparken Høyt & Lavt på fredag.

De som er på Vinjeøra skal også på båttur, ha opplæring i førstehjelp, de skal på elvevandring, de skal fyre opp i en bakeovn og ordne noe å spise, opp til et fjellvatn for å fiske, samt overnatte. De skal også til klatreparken på Valsøya.

Og hvis været blir bra, blir det også helt sikkert bading på begge stedene.