Det skriver prosjektleder Synnøve Hoel i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal i en pressemelding.

– Vi ønsker å løfte frem skidestinasjoner for å få flere ut på ski og oppleve skiglede. 2022 er Frivillighetens år og i den sammenheng vil vi også løfte frem alle de frivillige som jobber med Stikk Ut ski, sier Hoel.

Topp løyper

Hver uke frem til påske blir det presentert nye skidestinasjoner. Først ute på Nordmøre er Grødalen i Sunndal.

I Grødalen er det tre ulike Stikk Ut-turer for dem som går på ski. Det er gapahuken på Stortæla, gapahuken ved Storvatnet og Tøftvangen.

Grødalen hytteeierlag kjører tråkkemaskin og sørger for at det alltid er gode løyper.

– Løypenettet er tilgjengelig for alle. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom grunneiere, kommune og hytteeierlaget, sier Hoel.

Løypenettet er sammenhengende over 17 kilometer, og lagt opp som ei rundløype hvor man kan gå til sammen over 30 kilometer.

Gapahukene i området er tilrettelagt med bålpanne og med muligheter for å spise.

Takker ildsjelene

– Løypene er relativt flate og passer godt for alle aldersgrupper. Det er mulig å starte fra to punkter og turen kan derfor tilpasses alle ferdigheter og evner, sier Hoel og retter en stor takk til alle de frivillige som er involvert i arbeidet med Stikk Ut ski.

Det gjelder både den som kjører tråkkemaskinen, den som setter opp skilt og lager fine turbeskrivelser.

– Ildsjeler gjør en stor innsats for at akkurat du skal få en flott tur, de jobber sent eller står opp tidlig for å tråkke fine skiløyper. Møter du en av dem som kjører tråkkemaskinen, setter de stor pris på et smil og en tommel opp, sier prosjektlederen.