Hanne Brakstad er enhetsleder kultur i den nye kommunen, som nå har omtrent 13 500 innbyggere. Hun omtaler arrangementet som en gave til folket, og forteller litt om programmet for dagen.

– Vi starter med en familiedag på Skaret - vi ønsker oss litt bedre vær men det er jo alltid koselig når man først kommer seg ut. Senere blir det er stort arrangement i Eidehallen fra klokken 16.00, hvor det skal foregå veldig mye.

I Eidehallen blir det mye å finne på både for store og små. I flerbrukshallen blir det aktivitetsfestival for barn og unge med håndball og fotball. Speideren og klatreklubben vil også være til stede.

Fylkesmann Rigmor Brøste vil stå for åpningen av arrangementet før Edvard Hoem kommer og holder en åpningsprolog.

Det blir også mye musikk denne kvelden. Til sammen vil 100 korister fra de ulike korene i kommunen synge, og det blir konsert med brassband og «Delvis Morgan Band». I tillegg vil kulturskolen bidra med innslag.

– Målet med arrangementet er å skape felles kulturopplevelser. Det er følelsesladet for mange å bli sammenslått, det handler om identitet. Mange er positive, men mange er også spente på hvordan ting blir fremover. Vi håper vi gir folk en godt start på året med dette, sier Brakstad.

Mer om programmet kan du lese her.