Hilde Rutledal Storhaug, som bor i Kristiansund og jobber som havbruksanalytiker i Kontali Analyse, overtar som daglig leder i torskeoppdrettsselskapet Norcod i Trondheim. Den største eieren i Norcod er det danskeide sjømatselskapet Sirena Group.

Hun går inn i den nye jobben 1. mai, opplyser selskapet i en pressemelding.

Torskeoppdrettsselskapet har hovedkontor i Trondheim, og satte i januar sine første torskeyngel i sjøen utenfor Namsos. Tross flere forsøk har torskeoppdrett ikke slått til i stor skala i Norge, men Norcod har ambisjoner om å bli verdensledende innen produksjon av oppdrettstorsk, og hentet tidligere i år inn 105 millioner kroner i ny finansiering, blant annet fra investorer i Trondheim.

– Å jobbe med et sterkt team og inneha en ledende rolle i en spennende, bærekraftig og fremtidsrettet bransje var en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg, sier Storhaug til kystogfjord.no og legger til:

– Selskapet kan nå flere milepæler i løpet av de kommende tre årene. Flere sjøanlegg vil fylles med yngel, den første slakten planlegges i tredje kvartal i 2021, og vi håper å sikre oss flere sjøanlegg og lisenser. Det blir travle tider framover, sier Storhaug.