Det skrever de to kristiansundsklubbene i en pressemelding.

Sist uke inngikk IL Nordlandet og Dahle IL en ny felles samarbeidsavtale med Sparebank 1 Nordmøre. Banken går inn som generalsponsor for begge klubbene. Det er også tegnet en felles hovedsamarbeidsavtale med Eiendomsmegler 1. Begge avtalene har en varighet på to år.

– Begge disse avtalene til sammen utgjør betydelige økonomiske bidrag til klubbene våre, og vi er som mottakere av midler også veldig fokusert på å kunne gi noe tilbake til våre sponsorer, sier Dahle-leder Julian Vangen og Nordlandet-leder Hedda Evjen.

To tøffe år

De to fotballklubbene på Nordlandet vil også spille i helt nye drakter i 2022. Det er inngått en felles avtale med utstyrsleverandør Macron.

IL Nordlandet og Dahle IL er to selvstendige klubber som i en årrekke har vært rivaler, men i 2018 begynte de altså å forene krefter. Siden har det vært felles lag i alle årsklasser fra 13 til 19 år.

I barnefotballen har klubbene egne lag. Det samme gjelder i seniorfotball. I år vil Dahle ha herrelag i 4. divisjon og 5. divisjon og i sjuerfotball på kvinnesiden. Nordlandet har herrelag i 6. divisjon.

Breddeklubbene i Kristiansund har som alle andre vært gjennom to tøffe år med pandemi, men likevel ser det ut til at aktiviteten har holdt seg omtrent på samme nivå som før.

Åpningscup i april

– Ufattelig mange av våre medlemmer, både aktive og ikke minst foreldre og tillitsvalgte har tatt de tunge jobbene med å gjøre det beste ut av situasjonen – hver eneste dag. På vegne av Dahle Idrettslag og Idrettslaget Nordlandet vil vi gjerne si takk til dere alle, skriver klubbene i pressemeldingen.

I dag kan både barn, unge og voksne trene som normalt. Alt tyder på at sesongen 2022 blir gjennomført uten noen form for restriksjoner. Det betyr også at Åpningscupen på Nordlandet og Dahle Cup vil gå som normalt.

Åpningscupen markerer for mange starten på utendørssesongen. Lagene i ungdomsklassene spiller på Nordlandet-banen første helga i april, mens barnefotballen har cup 22.-22. mai.

– Nå ser vi lyset i enden av tunnelen og gleder oss til å gå i gang med sesongen 2022, sier Hedda Evjen og Julian Vangen.