Solskjær mintes ofrene etter München-tragedien

– Dette er så viktig, fordi flyulykken er en så viktig del av vår historie, sa Ole Gunnar Solskjær da han onsdag deltok i markeringen av at det er 61 år siden den tragiske flyulykken i München. Her er Solskjær etter FA-cup-kampen mellom Arsenal og Manchester United.

– Dette er så viktig, fordi flyulykken er en så viktig del av vår historie, sa Ole Gunnar Solskjær da han onsdag deltok i markeringen av at det er 61 år siden den tragiske flyulykken i München. Her er Solskjær etter FA-cup-kampen mellom Arsenal og Manchester United. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ole Gunnar Solskjær deltok da Manchester United onsdag markerte at det er 61 år siden den tragiske flyulykken i München som kostet 23 mennesker livet.

DEL

Den årlige markeringen fant sted utenfor Old Trafford med mange United-supportere til stede.

Med seg hadde Solskjær blant andre førstelagstrenerne Michael Carrick og Kieran McKenna, keepertrener Emilio Alvarez og United-legenden Bryan Robson. Robson, som er klubbambassadør, la sammen med Solskjær ned blomster på minnesmerket etter flytragedien.

– Dette er så viktig, fordi flyulykken er en så viktig del av vår historie, sa Solskjær etterpå ifølge lokalavisen Manchester Evening News.

– Den dagen vil være i våre minner og i vår historie for alltid, tilføyde kristiansunderen.

«Busby Babes»

United-manageren understreket også viktigheten av at nye generasjoner United-supportere må få kjennskap til München-ulykken.

– Min far var 14 år da den skjedde, og han fortalte meg om hvordan han fikk høre om den i Norge gjennom svart-hvitt-fjernsynet, sa Solskjær.

23 mennesker, blant dem åtte Manchester United-spillere, mistet livet i 1958. Andre spillere ble så stygt skadd at de aldri kom tilbake på banen. Nærmest et helt lag ble utslettet på den isete rullebanen.

Tre forsøk

Spillerne som mistet livet tilhørte «Busby Babes», som det unge og talentfulle United-laget ble kalt etter sin manager Matt Busby. Laget var på vei hjem etter å ha spilt seg fram til semifinale i serievinnercupen. Bortekampen mot Røde Stjerne endte 3-3.

Under mellomlanding i München gikk det galt. Tre ganger prøvde piloten forgjeves å ta av på en rullebane dekket av is og sludd, og tredje gang krasjet flyet.

I alt 44 mennesker var om bord. Blant de døde i flytragedien var mange av støttepilarene i et United-lag som tross sin lave snittalder dominerte engelsk fotball.

21-årige Duncan Edwards var ansett for å være en av de største talentene i britisk fotball noen gang. Manager Matt Busby overlevde ulykken. Han bygget i etterkant et nytt storlag og var klubbens mest sagnomsuste manager inntil Sir Alex Ferguson kom til Old Trafford.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags