Døgnhvileplassen ble et tema på Facebook-gruppen «yrkessjaføren.no», en gruppe med over 30.000 medlemmer, etter Tom Holshagen, mannen bak Facebook-gruppen og nettsiden yrkessjaføren.no, la ut følgende onsdag kveld:

– Tenkte å prøve å få tatt meg en dusj på døgnhvileplassen rett ved Kristiansund i dag. Det var jo ikke lett ...

Holshagen forklarer videre at problemet var at han kun fikk kaldt vann inne på anlegget, og betalingsautomaten hvor man skal betale for å bruke dusjen ikke fungerte.

– Skal ikke være sånn

– Ja, det ble lite dusjing på meg der, gitt, sier Holshagen da Tidens Krav ringer dagen etter for å høre hva som hadde skjedd.

– Betalingsautomaten fungerer ikke. De har en slik gul betalingsautomat hvor man kan skanne kort, tilsvarende de man ser på brusautomater, men den fungerte ikke. Jeg fikk kun feilmelding. Og det var penger på kortet, forteller han.

Og det var heller ikke varmtvann i springen på anlegget. Han kaller det hele tragisk.

– Det skal ikke være sånn. Det ble jo åpnet med pomp og prakt av Vegvesenet for noen år siden. Men nå funker det jo ikke.

Han forteller at han og andre yrkessjåfører er avhengig av slike plasser for å oppfylle sanitære behov når de er ute langs veien.

– Vi er avhengige av bensinstasjoner og slike steder. Jeg kjører rundt 200 mil i uka. Da er det greit å kunne stoppe enkelte steder for å ta en dusj.

«Veldig irriterende»

Etter Holshagen la ut innlegget, kom det inn flere kommentarer. Blant dem var det flere som delte liknende erfaringer med døgnhvileplassen på Sødalen. Her er et utvalg av kommentarene:

«Er køddete de gule greiene der. huff».

«Prøvde en gang jeg også, den ble en kald opplevelse. Virker som de har stilt inn varmtvannsbereder på 30 grader. Veldig irriterende å betale for å dusje i så kaldt vann».

«Den døgnhvileplassen kommer jag inte til å slita nå mer på. Fan betala för en kall duch kunde likvell badat i älven. Och ett jävla tull med automaten förr at betala».

«E aldri varmt vann på den plassn der».

Skal sjekkes fredag

Joakim Darell Albrigtsen fra Drift og vedlikehold Midt i Statens vegvesen sier til Tidens Krav at de er på saken.

– Denne saken er videreformidlet til vår kontrollør. Han skal se på forholdene på døgnhvileplassen. Om det skulle vise seg at vi påviser mangler ved det tilbudet de er forpliktet til å gi trafikantene, skal dette tas opp med driver av døgnhvileplassen omgående, sier han.