Dutch Open er et såkalt G1-stevne på den internasjonale taekwondo-kalenderen, og utøverne får her muligheten til å samle viktige poeng inn mot fremtidig OL-kvalifisering til Paris 2024.

kampsport.no er det to norske utøvere som trekkes fra etter stevnet i Nederland.

For Richard Ordemann fra Tøyen Taekwondoklubb ble Dutch Open hans første stevne siden femteplassen i OL tidligere i år. Han viste at han har bevart den gode formen og tok et knallsterkt gull i -80 kg, etter å ha slått russiske Anton Kotkov overbevisende 11-4 i finalen.

Knallsterk prestasjon

Det står videre å lese at Mari Romundset Nilsen sto for nok en knallsterk prestasjon, da hun for tredje gang på fire forsøk denne høsten sanket en medalje i et G1-stevne.

Aure-jenta klatret opp på pallen i klassen -67 kilo. 18-åringen, som i år er tatt opp på seniorlandslaget i taekwondo, tapte mot spanske Cecilia Castro Burgos. Romundset Nilsens overkvinne vant klassen.

– Vi er svært imponert over hvordan Mari forberedte seg til, og ikke minst gjennomførte, konkurransen i Nederland. Hun viser nå at hun tar med seg denne svært verdifulle erfaringen inn i en lovende karriere. Det er selvfølgelig svært gledelig å se Richard tilbake på matta igjen også, med en flott prestasjon og gullmedalje i et stort internasjonalt stevne, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Det var totalt 660 utøvere med i stevnet i nederlandske Eindhoven sist helg.