Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt ingen enighet i EU om vaksinepass

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 19. mai.

FN: Enorme lidelser på Gazastripen

Eskaleringen av Gaza-krigen har forårsaket enorme lidelser, sier FNs visegeneralsekretær for humanitære saker Mark Lowcock. Han ber om at angrepene stanses.

– Jeg avskyr volden som har drept og såret mange barn og andre sivile og forårsaket omfattende ødeleggelser på hjem og viktig infrastruktur, sier Lowcock, som krever at krigshandlingene stanser.

314 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 314 koronasmittede i Norge. Det er 159 mindre enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 331 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 437, så trenden er synkende.

I Oslo er det registrert 72 nye koronasmittede siste døgn. Det er seks over snittet de sju foregående dagene og 38 flere enn på mandag.

Frankrike med våpenhvileforslag i Gaza-konflikten

Frankrike fremmet tirsdag et resolusjonsforslag i FNs sikkerhetsråd for å få slutt på Gaza-krigen, opplyser president Emmanuel Macrons kontor.

Resolusjonsforslaget er utarbeidet i samarbeid med Egypt og Jordan og krever en våpenhvile i krigen mellom Israel og Hamas på Gazastripen.

Fortsatt ingen enighet i EU om vaksinepass

EU-lederne lyktes tirsdag ikke å bli enige om vaksinepassordningen, som flere europeiske feriesteder ser som en redningsline før den kommende høysesongen.

Forhandlingene mellom EU-parlamentet, EU-kommisjonen og representanter fra medlemslandenes regjeringer fortsetter torsdag, opplyser den portugisiske EU-presidenten.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken