Fortalte politiet om narkotika – fikk straffen halvert

DEL

Politiet fant 215 gram amfetamin hjemme hos en mann på Kirklandet i Kristiansund. Ifølge en fersk dom, var det mannen som selv fortalte politiet om narkotikaen og viste dem hvor den var.

Mannen, som er i 60-årene, fikk derfor en solid strafferabatt etter å ha vært i retten og – også der – lagt kortene på bordet.

Oppbevaring av 215 gram amfetamin (omtrent halvparten hadde lav styrkegrad) skulle i utgangspunktet ha sendt mannen i fengsel i ett år og fire måneder. Fordi han i så stor grad hadde hjulpet politiet, la påtalemyndigheten ned påstand om at han skulle dømmes til elleve måneder i fengsel. På grunn av at han la kortene på bordet, ble straffen ytterligere redusert, til fengsel i ni måneder. På toppen av dette, og fordi retten mente politiet hadde brukt for lang tid på det som i utgangspunktet var en tilståelse, havnet retten til slutt på fengsel i sju måneder for kristiansunderen.

Mannen ba i retten om å bli dømt til samfunnsstraff, men da ble han ikke hørt.

– Retten kan ikke se at det er forhold ved hans situasjon som kan begrunne slik straff, sier sorenskriver Ole Ødegård i dommen.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken