Gå til sidens hovedinnhold

Førsteinntaket til videregående skole er klart

Artikkelen er over 1 år gammel

Elevene må svare innen 12. juli på om de vil ha plassen.

De første elevene til videregående opplæring har fått skoleplass. I Møre og Romsdal har 9.628 søkere fått plass i førsteinntaket. Det skriver Møre og Romsdal fylkeskommune i en pressemelding.

Nesten bare søkere med ungdomsrett har fått plass ved førsteinntaket, og de fleste kommer til å få plass ved andreinntaket, som blir kjørt rundt 2. august. Ungdomsrett gir alle som har gjennomført grunnskolen rett til å ta videregående opplæring, og den gjelder til og med året man fyller 24 år.

Flere av VG1-tilbudene i Møre og Romsdal har venteliste, blant annet teknikk og industriell produksjon, helse- og oppvekstfag og naturbruk.

– Av erfaring veit vi at ein god del av dei som står på venteliste vil kome inn når andreinntaket blir køyrt ca. 2. august. Vi vil passe på at alle søkarar med ungdomsrett får skoleplass til skolestart, sier fylkesutdanningssjef Erik Brekken.

I år er det flere enn i fjor som har fått plass som lærling. 824 av 1.264 søkere har fått plass. Formidlingen av læreplasser holder på helt til 1. november, sier Brekken.

Kommentarer til denne saken