Forsøkte å drepe sin far på Averøy – helseforetaket brøt loven

Det var i mars i fjor at mannen ble pågrepet etter drapsforsøket på sin far, som ble fraktet bort med ambulansehelikopter.

Det var i mars i fjor at mannen ble pågrepet etter drapsforsøket på sin far, som ble fraktet bort med ambulansehelikopter. Foto:

DEL

For ett år siden prøvde mannen å drepe sin egen far med kniv, da han var hjemme på Averøy på permisjon. Nå har fylkeslegen slått fast at helseforetaket brøt loven i forbindelse med behandlingen av den psykisk syke mannen.

Det er NRK som tirsdag skriver dette.

Ifølge NRK slår fylkeslegen fast at det var uforsvarlig å gi mannen permisjon, og at helsepersonell ikke hadde kartlagt risikoen for at han kom til å bruke vold.

I fylkeslegens konklusjon kommer det – ifølge NRK – fram at det er behov for forbedring på flere områder på helseforetakets avdeling på Hjelset, der nordmøringen var innlagt.

Psykisk helsevern

Mannen ble i fjor høst dømt til psykisk helsevern. Retten skrev da at det var «bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte festet en kniv i sin høyre hånd med gaffateip», da han kom hjem fra butikken. Han stilte seg bak en lenestol som hans far satt i, og påførte kutt i farens halsregionen. Han skal så ha stukket ham i brystet og magen.

Faren ble hjulpet av sin andre sønn, som satt i etasjen over da hendelsen skjedde.

Mannen ble pågrepet av politiet, og fant kniven i et skogholt i nærheten av boligen.

I retten erkjente averøyingen handlingene han var tiltalt for. Han forklarte at han på tidspunktet hendelsen skjedde ønsket å ta livet av sin far.

Artikkeltags