Det har fredag vært en del problemer i flytrafikken i Sør-Norge, noe som blant annet har rammet reisende til og fra flyplassen i Kristiansund.

En kikk på Avinors liste over ankomster og avganger på Kvernberget, viser at ingen fly har gått på oppsatt rutetid.

– Tåken har fryst på motorer

I Kristiansund har det vært perioder med tett snøvær gjennom fredagen, og i tillegg har tåke og frost ført til flere forsinkelser ved Oslo lufthavn. Fredag kveld har været endret seg, men det er fortsatt problemer på Gardermoen, skriver VG.

– Det er etterdønninger fra frosttåke tidligere i dag. Tåken har fryst på motorer, så vi har vært nødt til å tine disse før flyene har kunnet ta av. Det har ført til en del forsinkelser, sier kommunikasjonsrådgiver Ylva Celius Trulsen i Avinor til avisen.

Ved 18-tiden har tåken gått over til lett snøvær.

– Det er ikke utfordringer nå, så vi håper det går seg til utover kvelden, men det vil nok ta litt tid.

Alt forsinket på Kvernberget

I Kristiansund startet det fredag morgen med at SAS-flyet som skulle ha avgang mot Oslo klokken 06.20, ble et kvarter forsinket.

Deretter ble Widerøe-flyet som skulle komme fra Bergen kansellert, slik at også returen fra Kristiansund klokken 09.20 utgikk.

Det neste Widerøe-flyet fra Bergen landet klokken 12.17, drøye 20 minutter etter oppsatt tid, men det ble tatt inn noe tid på Kvernberget slik at forsinkelsen bare ble et kvarter sørover igjen.

SAS-flyet fra Oslo landet 20 minutter forsinket klokken 14.32, og ble 50 minutter forsinket ut fra Kvernberget.

Widerøe-flyet som skulle landet like før klokken 15, ble over en time forsinket. Effektivt arbeid i Kristiansund gjorde at det bare ble en halvtime forsinkelse mot Bergen igjen.

Både SAS-flyet fra Oslo og Widerøe-flyet fra Bergen som skulle lande henholdsvis 19.10 og 20.55 i Kristiansund, ble satt opp med nye tider fredag kveld – drøye én time forsinket. Dermed ble også avgangene til Oslo og Bergen utsatt til senere på kvelden.

Kommer flyet ditt til å gå? Her får du oversikt: