Onsdag ettermiddag ble flere helikopteravganger til og fra Kristiansund lufthavn Kvernberget kansellert, noe som førte til at mange oljearbeidere måtte overnatte i byen.

Det har vært fulle hoteller i Kristiansund natt til torsdag, både på grunn av arbeiderne som fikk et ikke-planlagt opphold, og besøkende til torsdagens Desemberkonferanse.

Nye avgangstider

Også torsdagen startet med forsinkelser for helikoptertrafikken. Avgangen fra Kristiansund til «Heidrun» som var planlagt klokken 06.45 i morges ble utsatt, men gikk like etter klokken 10. Ellers ble det satt opp nye avgangstider for flere turer.

– På grunn av værforhold er noe av trafikken utsatt inntil videre. Passasjerer bes følge med på heliport.no og sjekke inn i henhold til ny avgangstid, skriver Equinor i en melding om problemene torsdag morgen.

Statisk elektrisitet

Ellers i landet er det større problemer enn i Kristiansund. Helikoptertrafikken fra Sør-Norge til og fra plattformene i Nordsjøen står på grunn av fare for utladninger av statisk elektrisitet som kan skade helikoptrene.

Torsdag går det dermed ingen helikoptre ut fra heliportene i Stavanger, Bergen og Florø, skriver Stavanger Aftenblad/ E24.

– Helikoptrene er konstruert for å tåle slike utladninger, men vi unngår å fly når forholdene er slik, sier Petter Sem-Henriksen i Bristow Norge i Bergen.

Ved Stavanger lufthavn Sola er 18 flygninger utsatt inntil videre.

Trafikken ut fra Hammerfest går normalt, mens det er tilnærmet normalt i Kristiansund. Det er fare for at all helikoptertrafikk lammes torsdag. Det er nemlig strengere regler for å fly etter at det er blitt mørkt.