Averøyingen blir ikke å se på KBKs trenerbenk neste sesong. Christian Michelsens assistent blir ny hovedtrener for KI Klaksvik på Færøyene.

Det melder klubben selv på sin hjemmeside. Han har skrevet under på en toårsavtale med klubben.

Jobben blir Hoseths første som hovedtrener. Han spilte for blant andre Molde, FC København, Vålerenga, Viking, Aalesund og Kristiansund i sin innholdsrike fotballkarriere.

Hoseth har hatt ulike trenerjobber i Kristiansund etter at han avslutter spillerkarrieren i 2018.

Også Kristiansund omtaler Hoseth-ansettelsen mandag kveld. På klubbens egne nettsider ønskes den avtroppende assistenttreneren lykke til med nye utfordringer.

«Magne er en helt unik person. Han er ydmyk, snill og lojal. En behagelig fyr og jobbe med og en kunnskapsrik og hardtarbeidende fotballtrener. En som har utviklet seg sammen med KBK og blitt en strålende fotballtrener. Magne er en vi kommer savne i KBK og som vi ønsker all lykke til videre», skriver klubben.

42-åringen var på utgående kontrakt etter denne sesongen.

Han tar over sjefsjobben i klubben som er dobbelt regjerende mester og har vunnet Eliteserien tre av de fire siste sesongene på Færøyene.

– Jeg spilte mot KI Klaksvik i 2003 i kvalifisering til Europa og har fulgt med litt på laget siden da. Og etter jeg fikk en forespørsel fra Vestur i fjor så har jeg fulgt med på hele seriesystemet. Og så har jeg lest meg opp og sett en del av Klaksvik allerede, sier Hoseth til klubbens YouTube-kanal om når han først hørte om sin nye klubb.

Vil spille offensivt

Hoseth sier til klubbens hjemmeside at han er veldig spent på den nye utfordringen som venter han.

– Jeg vet jeg har store sko å fylle og det blir en tøff jobb. Men med noen grep skal vi være en utfordrer til å kjempe om Conference League. I alle fall i mitt hodet, sier den ferske hovedtreneren om ambisjonsnivået for neste sesong.

I fjor var det klubbene fra andre- til fjerdeplass som gikk rett til kvalifisering i Conference League, mens serievinner KI Klaksvik møtte Bodø/Glimt i Champions League-kvalifisering. Hjemme ble det seier 3-1 , men de ble slått ut etter å ha tapt 0-3 i Bodø i første kamp.

På spørsmål om sin trenerstil, svarer Hoseth at han har vært heldig og lært av mange gode trenere, både offensive og defensive, men at han selv nok ser seg selv om en offensiv trener som vil angripe ofte, men i kontrollerte former. Det skal være en grunnbase bakerst slik at man har kontroll på kontringer imot, presiserer han.

– Men jeg er glad i å være på feltet og har desidert min styrke der, sier han videre.

Besøk neste uke

I intervjuet forteller han at han planlegger et besøk til Færøyene allerede neste uke.

– Jeg kommer på et lite besøk da, men gruppa blir samlet til første økt den 9. januar. Og fra da går det slag i slag til vi begynner med kamper, sier han.

Han forteller og han har studert sin nye klubb intenst de siste dagene.

– Jeg har set ti kamper på de to siste dagene og troppen er sterk og bra. Vi må kanskje ha inn én eller to nye spillere for å gjøre oss mer konkurransedyktig mot Conference League og Europa, men jeg vil ikke gjøre store forandringene. Men noen blir det nok for å tilpasse min måte å spille fotball på, sier han.