I begynnelsen av august ble et foreldrepar i 30-årene på Sunnmøre siktet for vold i nære relasjoner, eller å ha medvirket til det, etter at den fem måneder gamle babyen deres døde en uke tidligere.

Siktelsen er nå utvidet til å gjelde drap eller medvirkning til drap.

– På bakgrunn av en samlet vurdering av de opplysningene som nå foreligger, har vi avgjort å utvide siktelsen, sier politiadvokat Julie Ulstein i Møre og Romsdal politidistrikt.

I den samlede vurderingen inngår også den endelige obduksjonsrapporten av barnet fra St. Olavs hospital i Trondheim, skriver Ulstein i en pressemelding.

– Selv om etterforskingen har vært omfattende, har vi fremdeles flere ubesvarte spørsmål. Videre etterforsking av saken vil fremdeles ha høyeste prioritet, sier Ulstein.

Foreldrene ble tidligere løslatt fra varetekt, og selv om siktelsen nå er utvidet tror ikke morens forsvarer, Axel Lange, at det nå vil bli en ny fengsling før en eventuell tiltale og rettssak.

– I denne saken er det rett. Det er strenge vilkår for varetektsfengsling og de har vært varetektsfengslet, sier han til NRK Møre og Romsdal.

Han forteller at saken har vært tøff for moren, som han representerer.

– Umiddelbart er reaksjonen at det er en svær belastning for min klient. Saken har vært tøff over lang tid, og dette er helt klart en kjempealvorlig ytterligere påkjenning, sier Lange til NRK Møre og Romsdal.

Baby (5 mnd.) døde – foreldrepar er løslatt fra varetekt