Gå til sidens hovedinnhold

Forbud om opphold på hytter må oppheves snarest

Artikkelen er over 1 år gammel

Hytteliv og korona.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I disse koronatider kan det lett fattes lite gjennomtenkte forslag.

Myndighetenes råd for å hindre at smitten brer seg er å holde trygg avstand til andre. Vi som bor i små byer med god plass rundt oss, blir mindre utsatt enn de som bor tett i store byer.

Den som har tatt en Metro i en storby, ser straks problemet. Derfor blir også koronaepidemien størst der. Her hjemme bor vi mer spredd, de fleste er godt opplyst og forstår problemet med hygiene og nærkontakt.

Det beste tiltaket ville da for de som ikke er i arbeid, å dra på hytta, om de har en. Er du frisk blir du ikke smitter der.

Men nå er det mange kommuner som til vanlig tjener godt på hyttefolket, som ikke vil ha besøk. Forbudet nå gjelder også om hyttekommunen har felles legevakt med hjemkommunen. Det gjelder også om en har så kort reisevei fra hytta at en kommer seg hjem uten hjelp.

Les også

Ordføreren maner til dugnad for å passe på hyttene: – Vi blir jo litt bekymret

Fordelen med å være på hytta er at en unngår smitte om en bare har med seg nok proviant og ikke har nærkontakt med andre.

Den som er i karantene kan også være der uten å risikere at en kan smitte andre. En anbefalt avstand er to meter mellom folk for ikke å bli smittet. Dessuten vil sollys drepe både virus og bakterier som måtte sveve i lufta.

På hytta kan en være mer aktiv, gå turer, fiske, rydde, fikse på hytta, og andre aktiviteter.

Det er viktig både for mental og fysisk helse. Å sitte hjemme og være redd for å gå ut blant mange mennesker, det er ikke bra for noen.

Derfor må forbud om opphold på hytter som er nærmere hjemstedet enn to times reise eller 200 kilometer, oppheves snarest.

Les også

– Reis hjem nå, hytteeiere!

Les også

Heim kommune vil ikke at hyttefolket skal komme