Slik kan ikke frontruta se ut

 *** Local Caption *** Så mye hadde mannen i 20-årene skrapet.

*** Local Caption *** Så mye hadde mannen i 20-årene skrapet. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Mannen i 20-årene mistet førerkortet for manglende sikt.

DEL

[DT]  En mann i 20-årene natt til mandag stoppet av politiet fordi han hadde for dårlig sikt ut frontruta. Det endte med førerkortbeslag.

– Det er den tiden på året nå. Mannen som ble stanset i natt hadde bare skrapet noe sånt som et halvt A4-ark, og det er altfor lite. Retningslinjene våre sier at hvis det er mindre sikt enn et A4-ark så ender det med førerkortbeslag, forteller operasjonsleder ved Søndre Buskerud politidistrikt Olav Myrvold.

For å beholde lappen og slippe bot må man skrape slik at man har sikt alle veier. Sjåføren skal kunne se som han ellers ville gjort.

- Alt skal i utgangspunktet skrapes, og man skal ha sikt til alle sider for å slippe bot. Gjør man ikke det kommer det reaksjoner fra politiet, forteller Myrvold.

Vinteren er altså på vei. Meteorologisk institutt varsler at det kan bli lokalt vanskelige kjøreforhold østafjells mandag morgen.

– Nedbøren er på vei. Foreløpig har den nådd Risør, men da som regn. Det er ventet at nedbøren kommer inn over Oslo-området om et par timer, sier vakthavende meteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt til NTB klokken fem mandag morgen.

Johnsen sier at en nok må litt opp i høyden for at nedbøren skal komme som snø, men at det er vanskelig å vite hvor langt opp en må før det blir hvitt på bakken. (ANB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken