Gå til sidens hovedinnhold

– For enkelte kan det bli diskriminerende, men det gjør det mulig å gjennomføre festivalen

Har smitteverntiltakene klare for Vågsøghelga.

Torsdag går Laget Vårsøg ut med informasjon om smitteverntiltak under Vågsøghelga, som starter torsdag og varer til søndag denne uken.

– Smittetrykket nær fylkesgrensa mot Trøndelag er økende. Vi som arrangør at Vågsøghelga gjør løpende risikovurderinger og har planlagt Vågsøghelga med tiltak som skal hindre smittespredning dersom en uvitende smittet person kommer på et av våre arrangement, skriver Laget Vårsøg i en pressemelding.

Digitalt og munnbind

Tiltakene innebærer at det blir så få kontaktpunkter som mulig. Dette betyr kun digitalt billettkjøp og kun Vipps-betaling ved salg av mat og drikke.

– For enkelte kan dette bli diskriminerende, men dette er et av smitteverntiltakene som gjør det mulig å få gjennomført Vårsøghelga i år, skriver Laget Vårsøg.

Et annet tiltak er at publikum og alle involverte bruker munnbind i alle kø- og minglesituasjoner, der man vet at det ikke er like enkelt å holde én meter avstand.

– Publikum blir geleidet til tilviste plasser. Her kan publikum ta av munnbindet. Vi ber alle om å kaste egne brukte munnbind hjemme, og å selv kaste eventuelt søppel i medbrakt avfallspose. Énmeteren gjelder overalt under festivalen, og vi som arrangør må passe på at den blir etterlevd på alle arrangementer.

Smittesporing

Alle som har en rolle under Vårsøghelga blir hurtigtestet før deltakelse i festivalen.

Det vil bli satt opp plakater med QR-koder slik at publikum kan registrere seg, for å hjelpe til med eventuell smittesporing i etterkant.

Kommuneoverlege Bjørn Buan har godkjent smittevernplanen for Vårsøghelga.

Kommentarer til denne saken