Etter intense dager med høyt aktivitetsnivå kunne Nordic Light Events åpne dørene til årets høstutstilling lørdag ettermiddag. Huset fyltes med spente kristiansundere og tilreisende.

Det var en lettet og stolt daglig leder Lise Kristin Kvenseth som åpnet programmet, der hun uttrykte ydmykhet for frivilligheten, arbeidet til fotografene og en glede over å ha klart å stå igjennom nok en intens produksjonsperiode.

– Vi er innmari fornøyde med resultatet. Fotografene har gjort en super jobb med å forme galleriet til et sted for opplevelse, berikelse og ettertanke, sa Kvenseth.

Både Jan Roald og Sindre Krane Olsen mottok trampeklapp for sine presentasjoner om sitt arbeid, og begge kunne samle ros gjennom hele kvelden fra et fornøyd publikum.

Hyllet dugnadsånden

Jan Roalds utstilling «Vaffelhjarter» er hyllesten til frivilligheten og dugnadsånden i vestnorsk idrettsliv. Fotografiene forteller om det som ligger bak, det som må til, alle utfordringer som man står i, for å oppnå å vinne fotballkampene, bli tildelt premier og medaljer. Roald fortalte om hva han ser; fulle kleskurver med våte og skitne treningsklær, tiden man må vente på at bror eller søster skal trene ferdig, forventninger man prøver å innfri, nye venner, sørpe og bløyte, samhold, humor og utholdenhet.

Ifølge en oppsummering fra Nordic Light kjente publikum seg godt igjen i Roald sine bilder, det ble sagt at det er nesten som man kjenner den obligatoriske vaffellukten når man går gjennom denne utstillingen. Utstillingen er et resultat av Nordic Light stipendet 2018 fra Sparebank1 Nordvest.

Dronebildene til Sindre Krane Olsen frisket opp galleriet med fargesterke naturbilder, tatt fra «et måseblikk over Nordmøre». I sin presentasjon delte Olsen flere historier bak bildene, der noe er planlagt, mens andre bilder har blitt til ved rene tilfeldigheter. Publikum fikk sett flere videoer fra luften over Nordmøre, og hørt historiene bak fra en ydmyk ung fotograf.

Knallbra start

Også Awake Fashion fikk en knallbra start på sitt konsept. Et pop-up vintage og designmarked i Kristiansund var tydeligvis et populært tiltak.

– Aller første marked gikk som en drøm, ifølge Peyton Christina Viggen, en av drivkreftene bak.

– Vi gleder oss til neste marked under Jul i Vågen. Vi ønsker å utvikle et konsept for gjenbruk av klær, og tror dette er i vinden nå, det er tid for å tenke miljø, men samtidig kunne unne seg spennende skatter til klesskapet, sier eleven ved Atlanten videregående skole.

Ellen Faksvåg, Martyna Szymańska og August Nikolai Kristiansen Cancino serverte musikkinnslag som sydde sammen kveldens program.

Hele året

Høstutstillingen 2019 er gratis for alle og vil være tilgjengelig for publikum gjennom hele oktober. Nordic Light huset vil være åpent hver onsdag fra 17.00 til 20.00 og hver lørdag fra 12 til 16. Nordic Light Café vil også være åpen.

Daglig leder ønsker også å invitere skoler og organisasjoner, så det er fullt mulig å ta kontakt for å avtale tidspunkt utenom åpningstid.

– Nordic Light Events planlegger fotorelatert aktivitet gjennom hele året i Kristiansund. Alt dette skal være et bankende hjerte av prosjektet «Fotobyen Kristiansund» og i den sammenheng skal alle våre utstillinger være gratis, understreker daglig leder.

Det neste som skjer hos Nordic Light Events før jul er en utstilling under Barnas Kunstfestival, med galleriåpning 21 november. Her vil forhåpentligvis samtlige sjuendeklasser i Kristiansund kommune delta og få utstilt sine bilder.