Flytter Operafestukene fra vinter til vår: – Jeg er utrolig glad for at en utsettelse er mulig

DEL

Startskuddet for Operafestukene 2021 skulle etter planen gått torsdag 4. februar.

Etter de nye nasjonale retningslinjene gjeldende fra mandag 4. januar er det ikke mulig å gjennomføre prøveperioden som planlagt og som videre gjør planlagt premiere umulig.

Det melder informasjon- og markedssjef ved Operaen i Kristiansund, Helene Elisabeth Backer, i en pressemelding torsdag ettermiddag.

– Operaen i Kristiansund tar smittevern på alvor og deltar i dugnaden og har derfor besluttet å flytte Operafesten fra vinter til vår. Vi starter forsiktig med tre forestillinger av Czardasfyrstinnen før påske, 25. – 27. mars, melder Backer.

Tirsdag 6. april, rett over påske, åpnes Operafestukene 2021 og vil fortsette fram til lørdag 17. april. Da bli det 5 nye forestillinger av Czardasfyrstinnen, mindre operakonserter på byens cafeer og restauranter, barneforestillinger og mye mer.

Operafesten blir fullført med en storslått operagalla fredag og lørdag som en herlig avslutningssalutt.

– Jeg er utrolig glad for at en utsettelse er mulig. Selv om Operaen i Kristiansund har aktivitet året rundt er det ikke tvil om at Operafestukene er det store høydepunktet både for publikum, vi som jobber i operaen og ikke minst for våre frivillige aktører. Jeg vil berømme alle som er involvert i Operafestukene som er så fleksible og som gjør denne utsettelsen mulig. Det er også nå klart alle de flotte solistene våre på Czardasfyrstinnen har mulighet å bli med videre, sier operasjef Line Lønning Andresen.

Informasjon og markedssjef Helene Elisabeth Backer informerer videre:

– For de som har kjøpt billetter til Operafestukene vil disse bli refundert fortløpende. For kjøp av billetter til nye forestillingsdatoer kommer vi til å avvente inntil regjeringen har kommet med nye uttalelser 18. januar. Vi håper vi kan starte billettsalget kort tid etter dette. Vi ser fram til å kunne ønske publikum velkommen til operafest i Kristiansund.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken