Flytter legevakten: – Dette er selvsagt en uheldig situasjon

Fra venstre: Kommuneoverlege Askill Iversen Sandvik, ordfører Kjell Neergaard og rådmann Arne Ingebrigtsen.

Fra venstre: Kommuneoverlege Askill Iversen Sandvik, ordfører Kjell Neergaard og rådmann Arne Ingebrigtsen. Foto:

Trenger mer plass og flytter legevakten til Frei.

DEL

I en pressemelding søndag ettermiddag melder Kristiansund kommune ved kommunikasjonssjef Tore Lyngvær at legevakten flyttes midlertidig til Frei.

Han opplyser at den nye legevakten vil være operativ fra førstkommende onsdag klokken 16.

– Inntil da er den nåværende legevakten åpen som vanlig.

«Sykehuset i Kristiansund trenger mer plass og har bedt Kristiansund kommune om å finne andre lokaler til den interkommunale legevakta som er lokalisert på sykehuset», heter det i skrivet.

For ordens skyld: Legevakten er en kommunal oppgave, og det er Kristiansund kommune som flytter den, ikke Kristiansund sykehus.

– Dette er krevende, men vi skal klare å finne gode løsninger. Mange lokaler har vært vurdert og vi har kommet frem til at lokalene på gamle Frei rådhus er best egnet for å ivareta et godt medisinskfaglig tilbud til befolkningen, kommenterer kommuneoverlege Askill Iversen Sandvik.

Han forteller at det må tas ekstra hensyn i forhold til lokaliteter så lenge koronaviruset dominerer.

Flere lokaler i Kristiansund sentrum har vært vurdert, men i den situasjonen vi står i har ingen andre lokaler egnet seg ut fra smittevernfaglige hensyn, begrunner Kristiansund kommune.

– Dette er selvsagt en uheldig situasjon, men vi tar helseforetakets vurderinger til etterretning, sier ordfører Kjell Neergaard.

Kristiansund kommune skal også videre sørge for et godt og forsvarlig legevakttilbud til befolkningen i legevaktsamarbeidet. Det er nærmere 36.000 innbyggere som nå opplever at legevakten blir flyttet, i en tid der helsevesenet aldri har stått overfor en større utfordring.

Legevakten har førstelinjeansvar for liv og helse til innbyggerne i Kristiansund, Averøy, Tingvoll og Gjemnes.

– Førsteprioritet for helsetjenesten i samarbeidskommunene er å gi innbyggerne trygge og gode helsetjenester og dette skal vi klare på en god måte, selv om folk må møte opp på gamle Frei rådhus, sier ordfører Neergaard som roser de ansatte som har jobbet knallhardt gjennom hele helgen for å etablere nye lokaler til legevakta.

– Vi står i en allerede krevende situasjon, men likevel har vi snudd oss rundt i stor fart, og stabler på beina en ny legevakt på rekordtid, det står det respekt av, sier Neergaard.

Legevakten vil være på Frei så lenge koronapandemien vedvarer, opplyser kommunen.

«Når dette er over, flytter legevakta tilbake til sykehuset. Flyttingen medfører noe lengre reise for pasienter i Averøy og Kristiansund, men det blir tilsvarende kortere for pasienter fra Tingvoll og Gjemnes», avsluttes pressemeldingen fra Kristiansund kommune.

Artikkeltags