Gå til sidens hovedinnhold

Flere til sykehus etter massevelt blant syklister i Trøndelag

Rundt 20 syklister fra Team Rynkeby er skadd etter en massevelt i Malm i Steinkjer fredag. En person er fløyet til sykehus og flere andre er kjørt med ambulanse.

– Det anslås at opp mot 20 personer er skadd. Det er snakk om alvorlige skader, men det skal ikke være livstruende for noen av dem, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim i Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisa.

Til sammen er åtte personer sendt til sykehus. De øvrige blir vurdert av helsepersonell på stedet.

Ifølge NRK dreier det seg om 28 syklister fra Team Rynkeby Arctics lokallag i Narvik.

– Skadeomfanget er foreløpig ukjent for meg. Familiene til alle i sykkellaget er varslet, sier Kenneth Baltzersen, ansvarlig for Team Rynkeby i Norge.

– Alle skal ha vært ved bevissthet da ambulanser og luftambulanse kom. En skal være hardere skadd enn de andre. Det er også snakk om brudd- og kuttskader så langt vi vet, sier Baltzersen til NRK.

Annet Rynkeby-lag på Nordmøre

Torsdag kom et annet Team Rynkeby-lag til Nordmøre – kalt Team Rynkeby God Morgon Østfold – på sin ferd nordover mot Trondheim. De fikk blant annet skyss med sundbåten «Angvik» og mottakelse på Piren i Kristiansund.

Team Rynkeby er et internasjonalt veldedig sykkellag, som i sommer sykler rundt i Norge til inntekt for barnekreftsaken.

Les også

Team Rynkeby fikk 10.000 kroner: – Hele bystyret er imponert

Satte fast hjulet

Fredagens ulykke skjedde ved Beitstadsundbrua som følge av at én i følget fikk hjulet på sykkelen kilt ned i overgangen mellom brua og fastlandet, opplyser innsatsleder Kjersti Sandvik til Adresseavisen.

– Vi fikk tidlig oversikt over hva som hadde skjedd. Syklistene hadde en lege i følget sitt, og det er snakk om erfarne syklister, sier Sandvik.

Politiet meldte om hendelsen klokka 15.05 fredag ettermiddag. Kort tid etter ankom nødetatene stedet.

Bildeserie

Bildeserie: Se Team Rynkeby ankomme Kristiansund

Les også

Dette skjedde da «Angvik» ble hentet av redningsskøyta

Kommentarer til denne saken