Gå til sidens hovedinnhold

Flere smittet i Averøy: – Det blir ytterligere massetesting

Averøy kommune melder mandag ettermiddag at kommunen siden fredag har fått bekreftet åtte nye smittetilfeller. Til sammen har nå 54 personer (39 barn og 15 voksne) testet positivt siden utbruddet startet i begynnelsen av september.

De fleste smittetilfellene er knyttet til elever ved Bruhagen barneskole og deres nærkontakter.

– Det foregår fortsatt smittesporing, og nærkontakter blir identifisert og bedt om å teste seg. Det blir ytterligere massetesting og retesting denne uken. Skolene informerer elever og foresatte nærmere om dette, sier kommunedirektør Berit Irene Hannasvik i en melding lagt ut på kommunens hjemmeside.

Ingen endringer

I samråd med skolelederne blir det foreløpig ingen ytterligere endringer i undervisningsopplegget med Bruhagen barneskole på gult nivå og de øvrige på grønt. Alle ansatte har fått tilbud om vaksine.

Les også

Smittetallet i Averøy fortsetter å stige: – Vi har flere virkemidler vi kan bruke

Kommunen understreker at elever som er hjemme eller har symptomer ikke skal testes på skolen, men bestille test via c-19

– Vi ønsker ikke at elever som har symptomer eller er hjemme av andre grunner skal komme til skolen for testing. Elever som er hjemme av ulike grunner må selv bestille test og la seg teste før de møter på skolen, sier Hannasvik.

Følgende restriksjoner er innført i Averøy kommune fra mandag til og med søndag (19. september):

1. All fritidsaktivitet blant barn og unge opp til 18 år stanses..

2. Bruhagen barneskole fortsetter på gult nivå, hjemmeundervisning på enkelte trinn ved alle skolene i kommunen kan gjennomføres ved forhøyet smitte. Øvrige skoler driftes på grønt nivå, med økt fokus på smittevernrutiner og testregime.

3. Averøy Kulturskole drives ved fjernundervisning for å unngå krysning mellom skoler.

4. Det gis sterke anbefalinger om bruk av munnbind der en ikke kan opprettholde avstand, også på kollektiv trafikk som skolebuss og lignende.

5. Ved arrangementer for voksne anbefales det på det sterkeste å følge antalls-, avstands- og smittevernsregler.

Det blir vaksinering av 12 til 15 åringene i Averøy tirsdag.

Les også

Ti nye smittede: – Dette har nok fått spre seg mye uten mistanke de første dagene

Kommentarer til denne saken